Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στους Γάλλους

Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στους Γάλλους

Ο κ. Καπράλος παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι

Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους κι αφού έτυχε παντού ενθουσιώδους υποδοχής, παραδόθηκε στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».

Η Τελετή Παράδοσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (26/04) στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης, ήταν ο Νίκος Αλιάγας.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο έφτασε το Ολυμπιακό Φως από την πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με τελευταίο Λαμπαδηδρόμο τoν αρχηγό της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννη Φουντούλη και τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην εκδήλωση, η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου, ερμήνευσαν τον Ολυμπιακό Ύμνο και το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου» με τον τενόρο Μπάμπη Βελισσάριο.

Αφή Βωμού και χορογραφία Ιερειών και Κούρων

Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος Ολυμπιονίκης και αρχηγός της ομάδας Πόλο Ιωάννης Φουντούλης άναψε τον βωμό συνοδεία της Εθνικής Ομάδας.

Ακολούθησε η χορογραφία Ιερειών και Κούρων, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και την Χορωδία της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου.

Στη συνέχεια, η Μαίρη Μηνά προχώρησε στην Αφή Δάδας και έπειτα στην παράδοσή της στον πρόεδρο της ΕΟΕ, προέδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ, κ. Σπύρο Καπράλο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Καπράλος παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Ξεκινάει το ταξίδι για τη Μασσαλία το Σάββατο

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο (27/4) από το λιμάνι του Πειραιά το ταξίδι της για τη Μασσαλία με το “Belem”.

«Είναι ένας ισχυρός συμβολισμός. Το ιστιοφόρο μπήκε στο νερό το 1896, τη χρονιά της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει μία ιστορία γεμάτη γεγονότα, ένα μάθημα ναυτοσύνης, ένα μουσείο, το “Belem” είναι ένας πρεσβευτής για τη Γαλλία. Και περνώντας από ιστορικές περιοχές θα φτάσει στη Μασσαλία, μία πόλη-λιμάνι που ίδρυσαν οι Φωκαείς. Είναι μία ιστορική, συμβολική και οικολογική διαδρομή, αν σκεφτεί κανείς ότι θα πλεύσει στη Μεσόγειο χρησιμοποιώντας μόνο πανιά» είπε σε συνέντευξή της η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουντεά-Καστερά.

«Θα φτάσει στη Μασσαλία μετά από ένα ταξίδι 12 ημερών, περνώντας από τη Διώρυγα της Κορίνθου, τη Σικελία και άλλες ιστορικές τοποθεσίες, με πλήρωμα 15 Γάλλων και μίας Ελληνίδας, της Αναστασίας.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρεθεί σε 350 πόλεις στη Γαλλία, σε έξι υπερπόντιες περιφέρειες, έως την Πολυνησία, στην πιο μακρινή διαδρομή στην ιστορία» πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας