Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜικρή η ζημιά στο φτερό του Canadair που χτύπησε σε δέντρο κατά...

Μικρή η ζημιά στο φτερό του Canadair που χτύπησε σε δέντρο κατά την κατάσβεση της φωτιάς στη Ναυπακτία

Το αεροσκάφος θα επισκευαστεί στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Δύο με τρεις ημέρες αναμένεται να διαρκέσει η επισκευή του φτερού του Canadair που υπέστη ζημιές κατά την χθεσινή επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Ναυπακτία.

Όπως είναι εμφανές από τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο λογαριασμός Forecast Weather Greece, το φτερό του πυροσβεστικού αεροσκάφους έχει υποστεί ζημιά.

Το canadair ενώ πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από τη φωτιά για να πραγματοποιήσει ρίψη νερού με τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν ακρίβεια, φαίνεται να «ξυρίζει» κατά τη διάρκεια της στροφής με το ένα του φτερό τις κορυφές των πεύκων ενώ διακρίνεται στη συνέχεια λίγος λευκός καπνός από τη μηχανή του.

Ωστόσο παρά τη ζημιά στο φτερό ο πιλότος συνέχισε κανονικά την πτήση του.

Το Καναδικό αμφίβιο αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποστεί βλάβη τα υδραυλικά του συστήματα, παρά μόνο τα ηλεκτρονικά συστήματα, ωστόσο δεν είναι ασφαλές να μεταφερθεί σε άλλη βάση για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γι’ αυτό μπόρεσαν οι χειριστές να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς να υπάρξουν απρόβλεπτα όπως στη φωτιά στην Κάρυστο, πέρσι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας