Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα39ος ΑΜΑ: Κάσσου και Κολιός πρώτευσαν στα 5χλμ

39ος ΑΜΑ: Κάσσου και Κολιός πρώτευσαν στα 5χλμ

Οι Μαρία Κάσσου και Νέστορας Κολιός πρώτευσαν στον αγώνα δρόμου 5χλμ STOIXIMAN, στο πλαίσιο του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η αθλήτρια του Παναξιακού έφτασε στη γραμμή του τερματισμού σε 16:36 και συνέτριψε το ρεκόρ αγώνα που κατείχαν με 16:40 η Ρόζε Τσελίμο από το Μπαχρέιν (12/11/2017) και η Αναστασία Μαρινάκου (14/1/2021). Τη δεύτερη θέση πήρε η Μπάλα Ντενίσα (ΠΓΣ) με 16:54 και την τρίτη η Ειρήνη Τσουπάκη (ΑΓΣ Ιωαννίνων ) με 17:01.

Η νικήτρια δήλωσε «πολύ χαρούμενη για το γεγονός ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση, παρά το ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν- δήλωσε. Λατρεύω να τρέχω σε αυτόν τον αγώνα, λόγω της ξεχωριστής ατμόσφαιρας που έχει.

Ο κόσμος μάς δίνει απίστευτη δύναμη. Ήταν φοβερή η ατμόσφαιρα στη διάρκεια της διαδρομής. Θέλω να συμμετέχω κάθε χρόνο στον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενη για το γκρουπ μας, το γκρουπ του Σταύρου Καρρέ που πάει εξαιρετικά, σε αυτή τη διοργάνωση».

Στους άνδρες πρώτος έφτασε στον τερματισμό ο Νέστορας Κολιός (ΑΓΣ Ιωαννίνων) με χρόνο 14:47, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Μια «ανάσα» από το ρεκόρ αγώνα που κατέχει ο Χρήστος Παπούλιας με 14:45 από τις 14/11/2021. Δεύτερος τερμάτισε ο Νίκος Σταμούλης (Saucony) με 14:52 και τρίτος ο Σέργιος Διακοστεφανής (ΓΣ Αμαρουσίου) με 14:55.

Ο νικητής, δήλωσε: «Ήταν πάρα πολύ ωραία σήμερα- τόνισε. Είχα ξανατρέξει και πέρυσι αλλά λόγω κορονοϊού δεν είχε τόσο κόσμο. Φέτος, όμως, γνώρισα πολύ ωραία υποδοχή, ειδικά που τερμάτισα πρώτος που πάντα κερδίζει λίγο περισσότερο χειροκρότημα.

Με ικανοποίησε πολύ η επίδοση, ήταν ένα ρεκόρ για εμένα όμως δεν ήμασταν σε κατάσταση να πάμε να κυνηγήσουμε επιδόσεις αλλά ακολούθησα μία τακτική, με την οποία βέβαια βοήθησα και τους συναθλητές μου».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας