Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα39ος ΑΜΑ: Πρωτιά για Πιτσώλη και Κωνσταντινοπούλου

39ος ΑΜΑ: Πρωτιά για Πιτσώλη και Κωνσταντινοπούλου

Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα ο Χαράλαμπος Πιτσώλης «έκοψε» πρώτος την κορδέλα του τερματισμού στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:23:43.

Ο 29χρονος αθλητής του «ΓΑΣ Ο Ιλισσός» στο 30ο χιλιόμετρο βρισκόταν στη 10η θέση. Όμως στο 41ο χλμ κατάφερε να προσπεράσει τον προπορευόμενο ως εκείνο το σημείο -και περσινό νικητή του αγώνα με ρεκόρ- Κώστα Γκελαούζο και να φτάσει πρώτος στον τερματισμό με χρόνο 2:23:43. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού (και τέσσερις χρονιές νικητής 2017, 2018, 2019, 2021) τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 2:24:45. Στην 3η θέση ήταν ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 2:25:37.

Στις δηλώσεις του ο νικητής, ανέφερε: «Απίστευτο. Πραγματικά δεν το πιστεύω αυτό που έχει γίνει. Έπαθα σοκ που μπήκα πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Μού έλεγαν συνέχεια ότι μειώνω από την πρώτη θέση, αλλά δεν καταλάβαινα τι γίνεται.

Έχω κλάψει τρεις φορές στη ζωή μου. Μία το 2019, όταν μπήκα τρίτος στο Καλλιμάρμαρο, μετά όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος και τώρα που νίκησα στο Μαραθώνιο.

Η τακτική που ακολούθησα πήγε καταπληκτικά. Νομίζω φαίνεται πόσο χαρούμενος είμαι. Λόγω ζέστης ξεκινήσαμε αργά μέχρι τα 10 χλμ. Μετά στις ανηφόρες ήταν λογικό να πέσει κι άλλο ο ρυθμός γιατί ήταν δύσκολο, αλλά ακολούθησα την τακτική μου καταπληκτικά και πήρα μια αναπάντεχη νίκη, πραγματικά».

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης χειροκροτά τον Κώστα Γκελαούζο

 

Τι σκέφτηκε τη στιγμή που είδε μπροστά του τον Γκελαούζο: «Λέω αποκλείεται να είναι μπροστά μου. Τέσσερις νίκες σερί, δείχνει πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Οπότε λέω απίστευτο, είναι μπροστά μου, το’χω. Και βγήκε. Όταν πέρασα τον Γκελαούζο δεν το πίστευα. Πώς να το κάνουμε; Είναι ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος».

Όταν ρωτήθηκε που αφιερώνει τη νίκη του, απάντησε: «Νομίζω ότι η γυναίκα μου θα μου δώσει το μεγαλύτερο μετάλλιο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Το αφιερώνω σε εκείνη και στον γιό μου που θα γεννηθεί σε λίγες εβδομάδες».

Στις γυναίκες πρώτευσε -μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της- η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΑΠΚ Νάπολης) με 2:46.01, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η 40χρονη Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) με χρόνο 2:50.25, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Ουρανία Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) με χρόνο χρόνο 2:50.42.

Η νικήτρια δήλωσε πως το επίτευγμά της «είναι σαν όνειρο. Άπειρες φορές τερματίζουμε με το μυαλό μας, αλλα όταν το ζεις από κοντά είναι τρομερό συναίσθημα. Χάρηκα πάρα πολύ, δεν το πίστευα. Κοιτούσα συνέχεια πίσω και έλεγα δεν μπορεί να είμαι πρώτη. Κοιτούσα αριστερά και δεξιά και έλεγα δεν μπορεί, κάτι έχει γίνει.

Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο μου ήταν να πάω πιο γρήγορα, αλλά είδα τη ζέστη και αποφάσισα να το πάω συντηρητικά. Βγήκε σε καλό. Έλεγα μετά το 40ο χιλιόμετρο πώς δεν με ενδιαφέρει, θέλω μόνο να τερματίσω. Πονούσα παντού, με έπιασαν κράμπες. Αλλά μόλις είδα την κατηφόρα, πήρα δύναμη και ο κόσμος μου έδωσε δύναμη.

Ήταν φοβερό συναίσθημα όταν μπήκα που ο κόσμος χειροκροτούσε και τους χαιρετούσα και εγώ. Ήταν απίστευτο. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω μαραθώνιο και κερδίζω. Πέρα από την κούραση και τον πόνο, νιώθεις την ευχαρίστηση όταν τερματίζεις. Απερίγραπτο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας