Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣοβαρές αναφορές για εμπρησμό στην Σταμάτα

Σοβαρές αναφορές για εμπρησμό στην Σταμάτα

«Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Διονύσου

 

«Είδα βίντεο από το κέντρο ελέγχου. Υπήρχε μία εστία και έξι λεπτά αργότερα είδαμε πέντε εστίες κατά παράταξη. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Γιώργος Κομνηνάκης, σε πρωινή εκπομπή του OPEN.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές από κατοίκους ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις την ώρα που ξεκινούσε η φωτιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Βέβαια, ένας 45χρονος υπέστη ανακοπή, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια, με πληροφορίες του OPEN να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές συνέχιζαν το έργο της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου στη Σταμάτα. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας