Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠαγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδoυς Διαβήτη: Δράσεις ενημέρωσης

Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδoυς Διαβήτη: Δράσεις ενημέρωσης

Σήμερα (14/11), Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδoυς Διαβήτη, διοργανώνονται στο Ζάππειο δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στην κοινή προσπάθεια συμμετέχουν η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) και η Ομάδα Εργασίας «Καρδιά και Διαβήτης» της ΕΚΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία.

Στον αύλειο χώρο του Ζαππείου θα στηθεί περίπτερο, από το οποίο θα μοιράζεται ενημερωτικό φυλλάδιο για την πρόληψη του Σακχαρώδoυς Διαβήτη και των καρδιαγγειακών επιπλοκών του.

Ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας «για την Καρδιά και τον Διαβήτη» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και καθηγητής Καρδιολογίας, Γεράσιμος Σιάσος, δήλωσε: «Στη χώρα μας πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα έχουν σακχαρώδη διαβήτη. Οι μισοί δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από διαβήτη και έχουν ήδη εγκαταστήσει υποκλινική καρδιαγγειακή νόσο. Τα άτομα με διαβήτη έχουν 2-3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη και η πρόληψη εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, καθώς το 75% των ατόμων με διαβήτη πεθαίνουν από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια ή ισχαιμικό αγγειακό επεισόδιο.

Η Ομάδα Εργασίας “για την Καρδιά και τον Διαβήτη” της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας προσπαθεί να οργανώσει ιατρεία, με τη στενή συνεργασία καρδιολόγων, ενδοκρινολόγων και παθολόγων με εξειδίκευση στο διαβήτη ανά την ελληνική επικράτεια. Για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ή προδιαβήτη».

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας