Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟργανωμένο σχέδιο εμπρησμού: «Ήθελαν θύματα στην Αττική, η άμεση παρέμβαση της Π.Υ....

Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού: «Ήθελαν θύματα στην Αττική, η άμεση παρέμβαση της Π.Υ. απέτρεψε το κακό»

Πολλοί είναι εκείνοι τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις επισημαίνουν με έμφαση ότι η πυρκαγιά στην Αττική δεν προκλήθηκε από κάποιο τυχαίο γεγονός.

Αυτό που υπογραμμίζουν είναι ότι και πάλι κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του κράτους, προκαλώντας ανασφάλεια και αγανάκτηση, με στόχο την αποσταθεροποίηση και την αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την αντιμετώπιση της «πύρινης λαίλαπας».

«Μετά τα όσα είδαμε στην Αττική, στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας μας μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα για ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών σε ολόκληρη την χώρα», λένε χαρακτηριστικά.

Το πολύ σοβαρό της υπόθεσης είναι ότι ανώτατοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος τονίζουν ότι εκείνοι που προκάλεσε την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική ήθελαν θύματα, αλλά δεν το κατάφεραν καθώς λειτούργησε άμεσα και άψογα το καλά οργανωμένο σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας.

Και τη άποψη αυτή την στηρίζουν στο γεγονός πως είναι ίσως η πρώτη φορά που «ξεσπά» φωτιά μέσα σε κατοικημένη περιοχή, η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εξαπλώνεται σε πολλά σημεία καθιστώντας πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Μάλιστα, όπως τονίζουν η φωτιά «ξέσπασε» περίπου στις 7:30 το απόγευμα, με αποτέλεσμα τα εναέρια μέσα να έχουν στην διάθεσή τους ελάχιστο χρόνο για να δράσουν αποτελεσματικά.

«Είναι βέβαιο ότι ήθελαν πολλούς νεκρούς», είπε στο emea.gr αξιωματικός της Πυροσβεστικής που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην πυρκαγιά της Αττικής.

Την άποψη των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος συμμερίζονται τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης, αν και μέχρι στιγμής δεν προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να μην υπάρξουν δημόσιες δηλώσεις επί του θέματος, εκτός των επίσημων ανακοινώσεων από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Στο μείζον ζήτημα των πυρκαγιών αναμένεται να αναφερθεί με δημόσιες δηλώσεις του ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί, ότι μόλις τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Παλλήνη και τις γύρω περιοχές, «ξέσπασε» νέο «πύρινο μέτωπο» στα Μέγαρα, γεγονός που ενισχύει τους ισχυρισμούς εκείνων που επιμένουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα και ειδικά κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική.

Αναφορικά με το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας που απέτρεψε μια δεύτερη τραγωδία στην πρωτεύουσα μέσα σε λίγα χρόνια, αυτό που επισημαίνεται από αρμοδίους είναι ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα σε ανάλογες καταστάσεις την προστασία των ανθρώπινων ζωών και μετά των περιουσιών.

«Υπάρχει άριστος σχεδιασμός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας και ανάλογα πράττουν το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, οι εθελοντές και ο Στρατός», σημειώνουν από την Πολιτική Προστασία.

Τοι γεγονός πως ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, καθώς θεωρείται πως βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, καταδεικνύεται και από την απόφαση του πρωθυπουργού να παραμείνει στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου και να ακυρώσει σημαντικές επισκέψεις στην περιφέρεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.