Γ. Δημητριάδης στην Επιτροπή Θεσμών: «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το Predator»

Ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ξεκαθάρισε ότι καμία κρατική υπηρεσία δεν έχει προμηθευτεί κακόβουλα λογισμικά.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη να υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα Predator.

Ο κ. Δημητριάδης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του επέβαλαν τα μέλη της επιτροπής ενώ επικαλέστηκε το απόρρητο μόνο σε θέματα που σχετίζονται με τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας υπήρξε κατηγορηματικός λέγοντας ότι καμία κρατική υπηρεσία δεν έχει προμηθευτεί κακόβουλα λογισμικά, σημείωσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει τους Φέλιξ Μπίτζιο και Ταλ Ντίλιαν, ενώ είπε ότι παραιτήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου με δική του πρωτοβουλία.

Νωρίτερα, πάντως, υπήρξε έντονη κόντρα ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να φωνάζει προς τον κ. Μαρκόπουλο «βούλωσε το ηλίθιε», με αφορμή τοποθέτησή του. Από την πλευρά του ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε πως η συμπεριφορά του κ. Πολάκη αποτελεί «πολιτική αλητεία και γελοιότητα», προσθέτοντας ότι δεν τον φοβάται.

Το επεισόδιο δεν πήρε περισσότερη έκταση, μολονότι ζητήθηκε η αποβολή του Παύλου Πολάκη από την αίθουσα. Έληξε με την παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής, Θανάση Μπούρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More