Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Δώρα ζωής σε δύο συμπολίτες μας από την άτυχη 21χρονη

Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής σε δύο συμπολίτες μας από την άτυχη 21χρονη

Δώρα ζωής έλαβαν συμπολίτες μας μετά το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας της 21χρονης Εμμανουέλας η οποία κατέληξε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της από το αυτοκίνητο με οδηγό 26χρονο Αλβανό που την παρέσυρε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια νεαρή σε ηλικία γυναίκα έλαβε την καρδιά της 21χρονης σε μεταμόσχευση στο «Ωνάσειο» ενώ το ήπαρ της κοπέλας θα λάβει άνδρας που, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν για αρκετό καιρό στη σχετική λίστα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο αυτές μεταμοσχεύσεις ξεκίνησαν αφού ολοκληρώθηκε περίπου στις 6 το πρωί η λήψη των οργάνων της άτυχης Εμμανουέλας.

Σημειώνεται ότι οι κερατοειδείς χιτώνες της 21χρονης παρέμειναν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ενώ για τους νεφρούς και τους πνεύμονες διεξάγονται ειδικά τεστ για να βρεθούν οι συμβατοί λήπτες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ για τους νεφρούς τα τεστ διεξάγονται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης με πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκεί βρέθηκε συμβατός δότης αλλά αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα νωρίς σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα.

«Δεν μιλάμε πια για θάνατο αλλά για ζωή. Αυτή ήταν η επιθυμία της κόρης μας που μας είχε εκφράσει και κάναμε αυτό που ήθελε εκείνη», δήλωσε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας το πρωί της Τρίτης (29/11).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας