Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση της πραγματικότητας από μερίδα ΜΜΕ για πρέσβη Αλ. Παπαϊωάννου

ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση της πραγματικότητας από μερίδα ΜΜΕ για πρέσβη Αλ. Παπαϊωάννου

«H αναφορά σε –μικρή ευτυχώς– μερίδα έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ για δήθεν “απομάκρυνση” του Εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, αποτελεί σκόπιμη παραποίηση σε πείσμα των πραγματικών γεγονότων, τα οποία ήταν ήδη γνωστά σε όλους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, υπογραμμίζει πως «αποτελεί απόπειρα πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαϊωάννου ορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος στους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη με Προεδρικό Διάταγμα από 4.8.22 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11.8.22, ενώ η εντολή τοποθέτησής του εκδόθηκε στις 7.9.22, με ανάληψη υπηρεσίας η οποία ορίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου, ώστε να λάβει χώρα στις 12.12.22 προκειμένου να επιδώσει τα διαπιστευτήρια πριν από το τέλος του χρόνου και τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Ελβετία.

Ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του, μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες, για θέματα που σχετίζονται με τα νέα του καθήκοντα, όπως με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση στις 7.12.2022 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ακόμα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως είναι γνωστό ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει της αναχώρησης του κ. Παπαιωάννου, μέρος των καθηκόντων του ασκούσε ο νυν Εκπρόσωπος και τότε Αναπληρωτής, Γεώργιος Αρναούτης.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 6.12.2022, στις 14.00, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών τελετή ενόψει της αναχώρησης του κ. Παπαϊωάννου στη Γενεύη, παρουσία όχι μόνο μελών του Διπλωματικού Σώματος, αλλά και εκπροσώπων του Τύπου.

«Τα παραπάνω, τα οποία ήταν ήδη γνωστά από χθες, Παρασκευή 9.12.2022, όταν και δημοσιεύθηκαν τα πρώτα ψευδή δημοσιεύματα για το ζήτημα, απεκρύβησαν σκοπίμως και συνεχίζουν να αποκρύπτονται και σήμερα σε συγκεκριμένα ΜΜΕ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας