Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ Καϊλή, ο Ανδρουλάκης και η «παγωμένη» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του...

Η Καϊλή, ο Ανδρουλάκης και η «παγωμένη» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων που έρχονται από τις Βρυξέλλες και αφορούν την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, η Κ.Π.Ε. του Κινήματος.

Το υποτονικό κλίμα που επικράτησε στην συνεδρίαση της Κ.Π.Ε. φάνηκε και από τα πολύ «χλιαρά», έως ανύπαρκτα, χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να «συνδέσει» την Εύα Καϊλή με την κυβερνώσα παράταξη, λέγοντας πως υπονόμευε τόσο τον ίδιο, όσο και την πολιτική του Κινήματος, καθώς βρισκόταν σε «συνεννόηση» με την ΝΔ.

Μάλιστα, τόνισε για δεύτερη φορά χθες, ότι από τα τέλη του καλοκαιριού αρχές Σεπτεμβρίου, είχε διαπιστώσει ότι η Εύα λειτουργούσε ως «Δούρειος Ίππος» της ΝΔ μέσα στο κόμμα.

Τα όσα είπε, όμως, ο πρόεδρος, μάλλον μπέρδεψαν περισσότερο, παρά διαφώτισαν, τα στελέχη του Κινήματος που λειτουργούν χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Όπως ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, πολλά είναι τα «πράσινα» στελέχη που υπογραμμίζουν με νόημα ότι ο πρόεδρος, εφόσον γνώριζε τις κινήσεις της Εύας, γιατί δεν την διέγραψε εδώ και μήνες και την άφησε να λειτουργεί υπονομευτικά.

«Θα έπρεπε να την είχε αποπέμψει από το καλοκαίρι εφόσον γνώριζε τις κινήσεις της και όχι να περιμένει τα όσα αποκαλύπτονται με το Κατάρ για να προχωρήσει στη διαγραφή της», λένε χαρακτηριστικά στην Χαριλάου Τρικούπη.

Επίσης, όπως μαθαίνει το GOVNEWS, παλαιά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουν ότι ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης «αργεί» να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το κόμμα και αυτό «καταδείχθηκε στο έπακρον στην υπόθεση της Εύας Καϊλή».

Κριτική στον πρόεδρο αναμένεται να γίνει και δημόσια το επόμενο χρονικό διάστημα, διότι όπως μαθαίνουμε, η υπόθεση της Εύας «ξεχείλισε το ποτήρι», καθώς πολλά κορυφαία στελέχη διαφωνούν με την «πολιτική γραμμή» που ακολουθεί σε σημαντικά ζητήματα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Βασικά ζητήματα διαφωνίας αναμένεται να αποτελέσουν οι παρακολουθήσεις και η μετεκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας