Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔήμος Θεσσαλονίκης: Στα 50 εκατ. ευρώ το ύψος του τεχνικού προγράμματος για...

Δήμος Θεσσαλονίκης: Στα 50 εκατ. ευρώ το ύψος του τεχνικού προγράμματος για το 2023

 

 

 

Στα 50 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2023, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, το πρόγραμμα αυτό είναι υπερδιπλάσιο αυτού του 2019, οπότε διαμορφώθηκε στα 21 εκατ. ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, τα 50 εκατομμύρια ευρώ αφορούν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ενώ εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, καθώς αναμένονται νέες εγκρίσεις έργων μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

«Θα φτάσουμε σε ένα τεχνικό πρόγραμμα τον επόμενο χρόνο το οποίο κάποιοι ούτε θα ονειρευόμασταν. Ο Δήμος Αθηναίων πέρσι είχε τεχνικό πρόγραμμα 65 εκατομμυρίων. Εμείς αυτό το ποσό μέσα στους επόμενους μήνες θα το έχουμε ξεπεράσει και μάλιστα το 80% του τεχνικού προγράμματος είναι από πόρους οι οποίοι προέκυψαν από την προσπάθειά μας στο Ταμείο Ανάκαμψης, από το Αντώνης Τρίτσης, από το ΕΣΠΑ, εργαλεία δηλαδή που δεν επιβαρύνουν τον πολίτη και όλα αυτά γίνονται σε πολλές κατηγορίες έργων, πάρκα δρόμους, πλατείες πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, φωτισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Παρουσιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευφραίμ Κυριζίδης επισήμανε ότι σε αυτό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μελέτες για τον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Νέα Ελβετία, τις απαλλοτριώσεις και τα έργα πρασίνου, μελέτες για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, την επέκταση της νέας παραλίας και της ΔΕΘ, έργα αναζωογόνησης εμπορικών οδών, διεκδίκηση εκατό στρεμμάτων στη δυτική είσοδο, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάπλασης γειτονιών, έργα σχολικής στέγης, παρεμβάσεις βιώσιμης κινητικότητας, έργα ηλεκτροφωτισμού, συντηρήσεις πεζοδρομίων κ.α.

Μείωση στα δημοτικά τέλη

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Ζέρβας έκανε ξεχωριστή αναφορά στην πολιτική μειώσεων στα δημοτικά τέλη, την οποία ακολουθεί σταθερά η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Είμαστε η μόνη διοίκηση που μείωσε οριζόντια τα δημοτικά τέλη κατά 30% για όλους, νοικοκυριά, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όπως πρόσθεσε, έχουν προβλεφθεί πρόσθετες μειώσεις κατά 50% για πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, καθώς και άλλες επιμέρους μειώσεις σε ποσοστό έως και 80%.

Το ερχόμενο Σάββατο η δημοπρασία των κρασιών του αστικού Αμπελώνα.

Όπως, άλλωστε, ανακοινώθηκε, το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει η δημοπρασία των κρασιών του αστικού αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε το 2013 σε μια συνεργασία με το Κτήμα Γεροβασιλείου και το Εργαστήριο Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ. Φέτος τα κρασιά που θα παραχθούν θα δημοπρατηθούν έτσι ώστε τα έσοδα που θα προκύψουν να διατεθούν για τους σκοπούς του ορφανοτροφείου του Αγίου Στυλιανού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας