Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠεριορισμένης έκτασης επεισόδια στα Προπύλαια

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια στα Προπύλαια

Επεισόδια έγιναν σήμερα (13/12) στην Πανεπιστημίου, όπου είναι σ’ εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση από άτομα που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας και απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Περίπου αντίστοιχα, γεγονότα έγιναν σήμερα Ασπρόπυργο, Χαλκίδα, Ρόδο και Πάτρα. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, νεαροί Ρομά άναψαν φωτιά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου ενώ έκλεισαν με αντικείμενα τις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των τρένων.

Στη Χαλκίδα, γύρω στις 18.00 το απόγευμα, περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν. Πριν από λίγο, ωστόσο, οι συγκεντρωθέντες αποσύρθηκαν από το δρόμο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στη Ρόδο, δεκάδες Ρομά έκλεισαν τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό τους, στην περιοχή «Καρακόνερο». Ορισμένοι από αυτούς, κυρίως νεαροί, έβαλαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα. Ο δρόμος παραμένει κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με τη Ρόδου – Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας. Περίπου, το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στη Χαλκίδα. Με Ρομά να καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων.

Στην Πάτρα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν -μέσω της οδού Ερμού- στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με την ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στην συνέχεια τα ίδια άτομα επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα στην οδό Κορίνθου. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν, τους απομάκρυναν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα, υπάρχει γενική επιφυλακή σε όλη την επικράτεια και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παντού σε ετοιμότητα να επέμβουν σε περίπτωση κλιμάκωσης των επεισοδίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας