Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαAthens Flying Week: «Θα πετάξει» 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Τανάγρα

Athens Flying Week: «Θα πετάξει» 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Τανάγρα

Τα 10 χρόνια της γιορτάζει φέτος η Athens Flying Week, που διοργανώνεται στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας περιλαμβάνει συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα βλέμματα αναμένεται να τραβήξουν τα ελληνικά και γαλλικά Rafale. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε… απόσταση αναπνοής το νέο υπερσύγχρονο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας να απογειώνεται από την πίστα της Τανάγρας και να πετά στους ελληνικούς ουρανούς.

Ανάμεσα στις συμμετοχές που ξεχωρίζουν, περιλαμβάνεται και το αεροσκάφος του τηλεοπτικού «Top Gun», το ελβετικό μαχητικό F-18 που φημίζεται για τη δύναμη και την ευελιξία του. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά το F-18 Hornet και να φωτογραφηθούν με το μαχητικό.

Επίσης, στο Air Show λαμβάνουν μέρος τα F-15 Strike Eagle της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας ενώ την Ιορδανία, έρχεται το σμήνος επιδείξεων Royal Jordanian Falcons. Μαζί τους και το C-130 της Βασιλικής Αεροπορίας της Ιορδανίας με έναν ξεχωριστό επετειακό διάκοσμο.

Ακόμη, συμμετέχουν τα μοναδικά Warbirds, το ιστορικό Vought F4U-4 των Flying Bulls και το θρυλικό Supermarine Spitfire MJ755 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που θα γυρίσουν τους θεατές πίσω στο χρόνο και την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επιπρόσθετα, συμμετέχουν οι Flying Bulls αλλά και το ελικόπτερο της Red Bull ενώ για πρώτη στον αέρα και την πίστα της Τανάγρας θα κάνει την εμφάνισή του το βρετανικό ελικόπτερο Pu-1 καθώς και το επιβλητικό Chinook.

Στη στατική έκθεση της Athens Flying Week θα μπορείτε να φωτογραφηθείτε με το μοναδικό Eurofighter Typhoon και το Tornado της Γερμανικής Αεροπορίας καθώς και τα PC-7 Pilatus από την Αυστρία.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα ιπτάμενα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με εντυπωσιακές διελεύσεις και αερομαχίες.

Οι ομάδες επιδείξεων F-16 Zeus και Τ-6Α ΤΕΧΑΝ ΙΙ Daedalus, τα Rafale και το ελληνικό Supermarine Spitfire θα προχωρήσουν σε επίδειξη των δυνατοτήτων τους.

Το ίδιο και τα Tencam P-2002JF, F-4E Phantom II, Mirage 2000-5, AS 332 C1 Super Puma, PZL M18 Dromader, Canadair CL-215GR και CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα S70B Aegean Hawk, AB 212 ASW, και P-3 Orion του Πολεμικού Ναυτικού και τα UH-1H Huey, CH-47D Chinook, AH-64A+D Apache, NH-90 και OH-58D Kiowa Warrior του Στρατού Ξηράς.

Το «παρών» θα δώσουν και τα Super Puma και BK-117 του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη 10η Athens Flying Week, το κοινό θα δει μπροστά στα μάτια του μια εντυπωσιακή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης σε περιβάλλον μάχης (CSAR) από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Και, βεβαίως, όπως κάθε χρόνο, οι θεατές θα απολαύσουν την RC KAVALA Acro Team, τον Eric και την Aviation Photo Crew με το πολύχρωμο Skyvan, την Skydive Attica με άλματα ελευθέρας και τον Ιταλό πρωταθλητή Luca Bertossio με το φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων.

Τα εισιτήρια του Air Show είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσω της viva.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας