Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρός: Aίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα

Καιρός: Aίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα

Οι λίγο πιο ισχυροί άνεμοι το πρωί, γρήγορα μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν, στρεφόμενοι σε δυτικούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες ευνοείται ο σχηματισμός ομίχλης σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τους 3 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 8 με 10 στην υπόλοιπη χώρα. Μέσα στην ημέρα το θερμόμετρο θα φτάσει και πάλι τους 14 με 17 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις και τους ανέμους πολύ ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχει πολύ ήλιο με αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει τους 5 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, ανήμερα των Φώτων ο εορτασμός θα γίνει με πολύ καλές για την εποχή καιρικές συνθήκες. Με εξαίρεση κάποιες πιο αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και δυτικά και μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στο Ιόνιο και τη Κρήτη, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι ασθενείς.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, το πρωί όμως θα είναι μέχρι τους 10 βαθμούς και κοντά στο 0 στα βόρεια. Το Σάββατο αυξημένες νεφώσεις θα κρύψουν το ήλιο σε μεγάλο μέρος της χώρας ενώ αναμένονται και ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Αιγαίου, την Πελοπόννησο ίσως και την Εύβοια. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή.

Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν από βορειοανατολικούς σε νότιους την Κυριακή το βράδυ με τάση ενίσχυσης. Από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει μικρή πτώση και οι νοτιάδες που φαίνεται πως θα ενισχυθούν σημαντικά μέχρι την Τετάρτη θα συνοδευτούν από βροχές και καταιγίδες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας