Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝ. Δένδιας από το Βόλο: Πολυπαραγοντική η εθνική μας στρατηγική

Ν. Δένδιας από το Βόλο: Πολυπαραγοντική η εθνική μας στρατηγική

 

 

Στην εξωτερική πολιτική των ανοιχτών οριζόντων αναφέρθηκε από τον Βόλο σε εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας και τόνισε ότι η ΝΔ θα μιλήσει ανοιχτά και ειλικρινά με τον λαό στον δρόμο προς τις κάλπες για όλες τις θετικές πρωτοβουλίες , τις αστοχίες και τα λάθη σε όλο το φάσμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Όπως ήταν αναμενόμενο έδωσε βάρος στην εξωτερική πολιτική και σημείωσε πως δεν υπάρχει στην ιστορία της χώρας περίοδος με 3,5 χρόνια διαρκούς και μάλιστα κλιμακούμενης κρίσης με την Τουρκία. Όπως δήλωσε “το ιερό ευαγγέλιο της εξωτερικής πολιτικής είναι το διεθνές δίκαιο και με άξονα αυτό διαμορφώθηκε η διπλωματία. (…)Με την Τουρκία βρισκόμαστε 3,5 χρόνια σε διαρκή κρίση. Η κρίση κλιμακώνεται διαρκώς και κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Αντιμετωπίζουμε έναν υπερχειλίζοντα τουρκικό αναθεωρητισμό”

Ανέπτυξε την στρατηγική για να δημιουργηθεί ένα μέτωπο ανάσχεσης και αντίληψης αναθεωρητισμού, δηλαδή αλλαγής των συνθηκών των συνόρων και των όρων που προσπαθούσε η Τουρκία. Αναφέρθηκε στον ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια, στη συμμαχία με την Αίγυπτο και στους έξι κύκλους της εξωτερικής πολιτικής.

Όπως εξήγησε, η Κυβέρνηση διαμόρφωσε μια δυνατότητα διπλωματικής, οικονομικής, στρατιωτικής ισχυροποίησης της πατρίδας, για να αποτραπεί οποιαδήποτε σκέψη εφαρμογής του αναθεωρητικού προτύπου το οποίο αναπτύσσεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου.

Αναφέρθηκε επίσης στις αμυντικές συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία και την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι γιατί δημιουργείται μία τελείως άλλη πραγματικότητα για μια χώρα ανοιχτή, εξωστρεφής, αναπτυσσόμενη, μια Ελλάδα με έναν τεράστιο ρόλο να παίξει στη συνολική Ευρωπαϊκή πορεία.

“Βρίσκομαι στον Βόλο για μια εκδήλωση κομματική με ένα μήνυμα εθνικό. Ηρθα να αναπτύξω και να εξηγήσω το τι έπραξε η Κυβέρνηση τα 3,5 χρόνια. Στις συγκεντρώσεις των στελεχών της ΝΔ αισθάνομαι ότι μιλώ στην οικογένειά μου. Πράγματι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο γιατί αυτή είναι μια εκλογική χρονιά και εγω δεν πιστεύω στις κερδισμένες εκλογές από την αρχή. Πιστεύω πως οι εκλογές κερδίζονται όταν εξηγούμε τα πάντα στον ελληνικό λαό, στον κάθε άνθρωπο, στον κάθε νοικοκύρη και δεν αφήνουμε καμία αριστερά να θεωρεί πως έχει το μονοπώλιο της καρδιάς “, δήλωσε.

Για τον κ. Δένδια η Ελλάδα έχει μεγαλώσει και δήλωσε πως ο λαός σαν κυρίαρχος θα κρίνει ποιος πρέπει να διαχειριστεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια το μέλλον της πατρίδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας