Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟικονόμου στο GOV NEWS: «Με σχέδιο προχωράμε σε ενεργειακές και γεωπολιτικές συνεργασίες»

Οικονόμου στο GOV NEWS: «Με σχέδιο προχωράμε σε ενεργειακές και γεωπολιτικές συνεργασίες»

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα, πιθανότατα στις 21 Φεβρουαρίου, εκτός από αναλυτική συζήτηση για την γεωπολιτική κατάσταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο θα περιλαμβάνει και πλήρη ενημέρωση για τις προθέσεις των ΗΠΑ στο ενεργειακό κομμάτι, καθώς αποτελεί πλέον προτεραιότητα για την Ουάσιγκτον η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίζεται ο ενεργειακό ρόλος της Ελλάδας και «πέφτει» ξανά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων η δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου East Med, που θα ξεκινά από τα κοιτάσματα Λεβιάθαν του Ισραήλ και μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας θα φτάνει στην Ιταλία και από εκεί στην κεντρική Ευρώπη.

Σε ερώτηση του GOV NEWS στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου αναφορικά με την εξέλιξη του θέματος του αγωγού φυσικού αερίου East Med, με αφορμή την  επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών  των ΗΠΑ, απάντησε ότι «η χώρα μας λειτουργεί πάντοτε με σχέδιο και αντιμετωπίζει τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα με την  απαιτούμενη σοβαρότητα».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι όταν «ωριμάσουν» οι συνθήκες και υπάρξουν νεότερες εξελίξεις επί του συγκεκριμένου θέματος θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Πάντως, το όλο θέμα με τον αγωγό φυσικού αερίου East Med συζητείται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Ισραήλ, καθώς αποτελεί βασική προτεραιότητα της ισραηλινής κυβέρνησης η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν βρεθεί στη χώρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.