Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΥΠΕΝ: 77 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντικές δράσεις μέσω του Πράσινου Ταμείου

ΥΠΕΝ: 77 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντικές δράσεις μέσω του Πράσινου Ταμείου

Ποσά συνολικού ύψους 77 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη διάρκεια του 2023, μέσω του Πράσινου Ταμείου για δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα με τρεις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα εγκρίθηκε το μέρος των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου, για φέτος, τα οποία αφορούν Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου, Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις καθώς και την Προστασία και Αναβάθμιση Δασών.

Ειδικότερα, με την πρώτη απόφαση εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ύψους 35.195.199,88 ευρώ για το έτος 2023, για την υλοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» από τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση δράσεων για την προστασία, αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, για την εξισορρόπηση της επιβάρυνσης που προκαλείται από τη διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών και αλλαγών χρήσης καθώς και η χρηματοδότηση παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πόλεων με ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών στόχων.

Από τα 35,2 εκατ. ευρώ, τα 17,72 εκατ. ευρώ αφορούν συνεχιζόμενα έργα και τα 17,47 εκατ. ευρώ τον Άξονα «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας