Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΈφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Ψυχάρης

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Ψυχάρης

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 77 ετών ο δημοσιογράφος, εκδότης και επιχειρηματίας, Σταύρος Ψυχάρης. Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) από το 2009 μέχρι το 2017. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης δημοσιογραφικής και εκδοτικής σταδιοδρομίας του, ο Ψυχάρης υπήρξε προνομιακός συνομιλητής αρκετών ηγετών της εγχώριας πολιτικής σκηνής, μεταξύ των οποίων του Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη, 4 Αυγούστου στις 11.00 π.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Σταύρος Ψυχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και θείος του ήταν ο Κώστας Λουλές, ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην αριστερή εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» (ενώ ήταν γραμμένος και στον Ελληνο-Σοβιετικό Σύνδεσμο), ενώ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας δούλεψε σε εφημερίδα ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Από το 1972 ξεκίνησε να εργάζεται στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Τον φθινόπωρο του 1983 έγινε διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή του ομίλου ΔΟΛ και από το Σεπτέμβριο του 2003 έγινε διευθύνων σύμβουλος και αντιπροέδρος.

Συγχρόνως, υπήρξε πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη. Στίς 20 Ιουνίου τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Από τον πρώτο του γάμο είχε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ από τον δεύτερο του γάμο με τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου Χριστίνα Τσούτσουρα, απέκτησε δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Σταύρου Ψυχάρη, τα παιδιά και την σύζυγό του και δημοσιογράφο Χριστίνα Τσούτσουρα, καθώς και τους οικείος του, ενημερώνει ότι η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη, 4 Αυγούστου στις 11.00 π.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας