Ζέτα Δούκα: «Πες τη γυναικοκτονία με το όνομά της»

Η γνωστή ηθοποιός μας καλεί να πάρουμε μέρος στην καμπάνια του Strong-Me για την ένταξη του όρου γυναικοκτονία και στο ελληνικό δίκαιο.

Την αναγνωρισιμότητά της, μια ακόμα φορά, αξιοποιεί για σωστό σκοπό η Ζέτα Δούκα. Με αφορμή τη διπλή δολοφονία γυναικών από τους συζύγους τους, σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο, η γνωστή ηθοποιός ζητάει να ενταχθεί και στο δικαιϊκό μας σύστημα ο όρος γυναικοκτονία.

Για τον λόγο αυτό μας καλεί να συμμετέχουμε -και με την υπογραφή μας- σε σχετική καμπάνια, την οποία έχει αρχίσει ο μη κερδοσκοπικό οργανισμός «Strong-Me».

Αναλυτικά η χθεσινή ανάρτηση της Ζέτας Δούκα: «Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε με την είδηση μιας ακόμη γυναικοκτονίας, ενός εγκλήματος δηλαδή που το θύμα είναι γυναίκα μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα και επειδή κάποιος άνδρας θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα και μπορεί να της αφαιρέσει τη ζωή.

Ο όρος “Γυναικοκτονία” δεν έχει καθιερωθεί ούτε αποτυπωθεί από την κοινωνία και την δικαιοσύνη έτσι όπως πρέπει και για τις διαστάσεις που έχει πάρει.

Γι’ αυτόν το λόγο, το @strongme_woman έχει ξεκινήσει ένα ψήφισμα.

Μπες στο σύνδεσμο που θα βρεις στο προφίλ του @strongme_woman και ψήφισε για την νομική κατοχύρωση του.

Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

Πες τη γυναικοκτονία με το όνομά της».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More