Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑντιδράσεις για τη μετατροπή του παιδιατρικού ογκολογικού τμήματος στο «Αγία Σοφία» σε...

Αντιδράσεις για τη μετατροπή του παιδιατρικού ογκολογικού τμήματος στο «Αγία Σοφία» σε ΝΠΙΔ

Η μετατροπή του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» σε ΝΠΙΔ προκαλεί αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζομένων στο νοσοκομείο και του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εκτιμά πως η αυτοτέλεια που επικαλείται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας «το μόνο που θα κάνει είναι να ανοίξει το δρόμο για παραπομπή των περιστατικών που εξυπηρετούν αυτά τα τμήματα στον ιδιωτικό τομέα».

Η ευελιξία που ισχυρίζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας «θα πραγματοποιηθεί εις βάρος των εργαζομένων που πρακτικά θα δουλεύουν όπως και για όσο επιβάλλουν τα οικονομικά και επιχειρηματικά σχέδια της ιδιωτικής πια ογκολογικής μονάδας, εφαρμόζοντας ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι τα νοσοκομεία «ανήκουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και τα ογκολογικά τμήματα τους λειτουργούν άριστα, χρόνια τώρα, με τη συμβολή των εργαζομένων που υπερβαίνουν εαυτό μέρα και νύχτα.

Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση κανενός τμήματος ή νοσοκομείου», σημειώνει η ΕΙΝΑΠ.

Οι εργαζόμενοι στο «Αγία Σοφία» θα πραγματοποιήσουν αύριο (22/2), στις 8 το πρωί συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, στάση εργασίας (08:00 έως 15:00) και συμμετοχή στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μαζί με σωματεία, συλλογικούς φορείς, συλλόγους γονέων.

«Φλόγα»: Ετοιμαζόμαστε για κινητοποιήσεις αντί να βρισκόμαστε στο προσκεφάλι των παιδιών μας

«Οι γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται με καρκίνο ετοιμάζονται για κινητοποίηση την ώρα που έπρεπε να βρίσκονται στο προσκεφάλι των παιδιών τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Ο σύλλογος εκφράζει την ανησυχία του «ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νέου “κέντρου”, καθώς δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελέσει αυτοτελή νοσοκομειακή μονάδα. Πρόκειται για εξωτερικά ιατρεία και θαλάμους νοσηλείας που εξαρτώνται άμεσα και καθημερινά από τα υπόλοιπα τμήματα και ειδικότητες των παιδιατρικών νοσοκομείων».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κάνει επίσης λόγο για αιφνιδιασμό από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, «δίνοντας στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαβούλευση μόνο 4 εργάσιμες ημέρες».

Ζητά την παράταση της περιόδου διαβούλευσης, τουλάχιστον κατά 2 εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις όλοι οι ενδιαφερόμενο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας