Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚορμπεράν: Στόχος μας ομάδα με «ισορροπία και κατοχή μπάλας»

Κορμπεράν: Στόχος μας ομάδα με «ισορροπία και κατοχή μπάλας»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε σήμερα (3/8) τον νέο προπονητή της, Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός χαρακτήρισε τη συνεργασία με τους «ερυθρόλευκους» ως μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα του. Ζητούμενό του από την ομάδα είναι να παρουσιάζει ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο και να έχει κατοχή.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ. Γνωρίζω πως ο Ολυμπιακός είναι από τους πιο μεγάλους συλλόγους στην Ευρώπη και ο πιο μεγάλος στην Ελλάδα. Το γνώριζα πριν αρχίσω την καριέρα μου. Μοιραζόμαστε τις ίδιες φιλοδοξίες και τους ίδιους στόχους. Είναι σημαντικό να έχουμε κίνητρο με ένα σημαντικό παιχνίδι. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω με το παιχνίδι»

Για τη φιλοσοφία του: «Καταρχήν το πρώτο που θέλω είναι να φέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που έχει αυτός ο σύλλογος. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να παίζουν με μία φιλοσοφία. Να κυριαρχούν στα παιχνίδια. Να είμαστε η ομάδα που συνηθίζουμε να δείχνουμε. Που κυριαρχεί, που πρωταγωνιστεί και που έχει πρωτοβουλία. Και με τους μεγάλους παίκτες που έχουμε εδώ να πετύχουμε»

Αν θα στηριχθεί στο σύστημα 3-4-3: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Έχει άλλες απαιτήσεις ο κάθε σύλλογος. Στη Χάντερσφιλντ στην πρώτη σεζόν πετύχαμε το ανώτερο επίπεδο με το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει παρουσιαστεί. Μετά τον 2ο χρόνο είχαμε διαφορετικά σχήματα σε άμυνα και επίθεση. Όταν έχεις περισσότερες εναλλακτικές έχει λύσεις. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ σε ένα στιλ. Σε μία καλή δυνατή βάση. Ένα σταθερό σχήμα».

Για τον ελάχιστο χρόνο δουλειάς: «Στο ποδόσφαιρο ως προπονητής το πρώτο που έχω στο μυαλό μου είναι να εκμεταλλευτώ τα θετικά από την περίοδο του κ. Μαρτίνς. Πραγματικά δεν έχουμε πολύ χρόνο για να αλλάξουμε το παιχνίδι. Αύριο θα είναι καθοριστικός παράγοντας το ψυχολογικό κομμάτι.

Παίζουμε αύριο με μία ανταγωνιστική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε πως μπορούμε ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Ξέρω πως έχουμε στη διάθεσή μας πολλούς παίκτες με τη σωστή νοοτροπία. Αύριο είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε πως αξίζουμε σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να ξέρεις το που θα δουλέψεις και τους αντιπάλους. Είναι μία φανταστική πρόκληση».

Για κενά και μετεγγραφές: «Έχουμε πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε το μυαλό μας στην προετοιμασία του με τους παίκτες που έχουμε. Να δουλέψουμε με τους παίκτες που έχουμε. Τώρα θα πρέπει να “χτίσουμε” το μέλλον από το παρόν. Να συγκεντρωθούμε στο παρόν».

Τι θέλει να βλέπει από τους παίκτες του: «Θέλω να βλέπω την ομάδα μου για 90 λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εύκολο. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία για να είμαστε συμπαγείς. Όταν παίζεις με συμπαγή άμυνα δεν μπορείς να είσαι επιθετικός. Να βρεις την ισορροπία. Κάποιες φορές όταν σκέφτεσαι τον έλεγχο του παιχνιδιού χάνεις τη συγκέντρωση. Προτιμώ την ομάδα μου με τη μπάλα και όχι χωρίς τη μπάλα».

Για την πρώτη του επαφή με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ: «Μετά τη Χάντερσφιλντ είχα στο μυαλό μου να κάνω μία παύση γιατί είχα συμβόλαιο εκεί. Μετά από 2 χρόνια είχα σκοπό να κάνω ένα διάλλειμα. Δεν ήταν εύκολο. Όταν δέχεσαι την πρόταση ενός συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός τότε πραγματικά θα πρέπει να ξανασκεφτείς πως αυτό είναι μία ευκαιρία. Το γεγονός πως αυτή η ομάδα έχει τη νοοτροπία του νικητή με έκανε να θέλω να δουλέψω»

Για την προπονητική του καριέρα: «Όταν ήμουν 18 ετών και ήμουν παίκτης είχα αρχίσει να νιώθω πως προτιμάω να είμαι προπονητής απ’ ότι παίκτης. Στα 23 μου σταμάτησα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ξεκίνησα την καριέρα μου σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Βιγιαρεάλ. Νιώθω πως έχω πιο μεγάλο κίνητρο ως προπονητής από παίκτες. Είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω τη συνεργασία με μεγάλους συλλόγους.

Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μεγάλους προπονητές όπως οι Πελεγκρίνι και Ερνέστο Βαλβέρδε. Εκείνο το διάστημα ο Γκουαρντιόλα πήγε τη Μπαρτσελόνα και άλλαξε το ποδόσφαιρο στον κόσμο. Επίσης η Εθνική Ισπανίας άρχισε να αλλάζει και να κατακτά το ποδόσφαιρο.

Όλες αυτές οι ομάδες είχαν την επιτυχία με κοινό στοιχείο την κατοχή της μπάλας. Και έτσι στη συνέχεια είχα την ευκαιρία να δουλέψω με μεγάλους προπονητές όπως ο Μπιέλσα. Μετά από 2 χρόνια ήταν ένα σημείο αναφοράς».

Καρεμπέ: «Ελπίζουμε σε μεγάλες επιτυχίες με τον Κορμπεράν»

Εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Ισπανό παρουσίασε ο αθλητικός διευθυντής, Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Γάλλος επισήμανε πως ο Κορμπεράν έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης και του κόσμου της ομάδας.

«Σήμερα είναι ένα νέο κεφάλαιο στον σύλλογο. Ευχαριστώ τον προηγούμενο προπονητή, τον κύριο Μαρτίνς για όλα όσα προσέφερε στον σύλλογο. Οι δρόμοι μας χωρίζουν και τον ευχαριστούμε για όλα», είπε.

Προσθέτοντας: «Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με τον Κάρλος Κορμπεράν, έναν νεαρό και ταλαντούχο προπονητή. Ξεκίνησε την καριέρα του μόλις 23 ετών, που σημαίνει ότι έχει καριέρα 16 ετών. Ξεκίνησε από τη Βιγιαρεάλ και πέρασε από μεγάλους συλλόγους. Συνεργάστηκε με μεγάλους προπονητές όπως ο Βαλβέρδε και ο Μπιέλσα, από τον οποίο ελπίζω να έχει εμπνευστεί. Στηρίζουμε απόλυτα τον νέο προπονητή και ελπίζουμε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες μαζί. Καλώς ήρθες στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Θέλω να ξέρει ότι η διοίκηση και οι οπαδοί σε στηρίζουν και σου εύχονται τα καλύτερα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας