Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣιδηροδρομικό δυστύχημα: 26 νεκροί 85 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Σιδηροδρομικό δυστύχημα: 26 νεκροί 85 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Κάθε ώρα που περνάει αυξάνονται τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί -που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη- από τους 16 που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη ενημέρωση, πλέον, ανέρχονται στους 26. Στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 85 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των συρμών. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβαινόντων έχει μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανέφερε ότι «συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης από τις δυνάμεις, του Πυροσβεστικού Σώματος με συνολικά 150 πυροσβέστες και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα.

Το έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά.

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων, στο έργο απεγκλωβισμού συνδράμουν και γερανοφόρα οχήματα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 26, ενώ έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 85 τραυματίες.

Οι υπόλοιποι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους έχουν μεταφερθεί ήδη με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Οι σοροί μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη ενημέρωση είχε αναφέρει ότι «σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε επιφυλακή είναι επίσης και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχτούν τραυματίες.

Επιπλέον, η 1η στρατιά και στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλία έχουν μπει σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας