Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓενηδούνιας: Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα

Γενηδούνιας: Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα

Σοβαρότατες καταγγελίες έκαναν ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας, και ο ομόλογός του στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Γιάνης Ντίτσας. Αμφότεροι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ανέφεραν -για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη- ότι δεν λειτουργούν τα συστήματα τηλεειδοποίησης και σηματοδότησης!

Χαρακτηριστικά ο κύριος Γενηδούνιας δήλωσε πως «αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα»! Ενώ, ο κύριος Ντίτσας είπε ότι τα έργα θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2004 (!!!) στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα συστήματα να λειτουργούν.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος των μηχανοδηγών, ανέφερε: «Έγινε μετωπική σύγκρουση τραίνων με μεγάλη ταχύτητα. Στην περιοχή δεν λειτουργούν τα συστήματα επικοινωνίας, τα φωτοσήματα, η τηλεδιοίκηση, τα συστήματα προστασίας και έχουμε αυτές τις εικόνες που βλέπετε.

Αν δούλευαν τα συστήματα τα τραίνα θα σταμάταγαν σε ασφαλή απόσταση μεταξύ τους. Είναι αδιανόητο το τι έχει γίνει. Υπάρχει διπλή γραμμή και τα τραίνα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Ο ένας είδε ξαφνικά τον άλλον μνπροστά του. Ανθρώπινο λάθος έχει γίνει χωρίς να λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας. Αν λειτουργούσαν θα είχε αποφευχθεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣ, είπε: «Είμαι 39 χρόνια στο επάγγελμα, δεν το έχω ξαναζήσει στην Ελλάδα. Είναι το χειρότερο δυστύχημα στην ιστορία. Δεν υπήρχε μονοδρόμηση. Είναι πέρα από κάθε φαντασία και λογική το τι έγινε.

Η επιβατική αμαξοστοιχία ήταν στη γραμμή ανόδου και βρέθηκε στη γραμμή καθόδου. Σίγουρα κάποιος έχει κάνει λάθος. Την εντολή αναχώρησης τη δίνει ο σταθμάρχης κάθε σταθμού. Οι αρμόδιες εταιρείες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Hellenic Train, έχουν αρχίσει τη διερεύνηση των αιτιών.

Η αλλαγή γίνεται μόνο αν έχει χαλάσει η γραμμή. Δεν υπήρχε, στο δυστύχημα αυτό, μονή γραμμή. λειτουργούσαν και οι δύο γραμμές. Υπάρχει διαχρονικό πρόβλημα με τα συστήματα τηλεειδοποίησης και σηματοδότησης. Έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το γιατί δεν έχουν τελειώσει τα έργα δεν θα το απαντήσουμε εμείς αλλά οι κυβερνήσεις όλων αυτών των χρόνων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας