Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΣτον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

O αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τέλεσε σήμερα το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων.

«Η Εκκλησία δεν είναι κάτι ξέχωρο από τον λαό μας. Δεν είναι κάτι αντίπαλο. Αν μερικοί έχουν αυτές τις απόψεις, μπορούν να τις έχουν. Εμείς που είμαστε σε αυτόν τον χώρο, σε αυτήν την πατρίδα, πρέπει να ξέρουμε ότι η σωτηρία, η δύναμη, η λύση των προβλημάτων, έγκειται στη συναλληλία, στη συνεργασία», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων, όπου τέλεσε σήμερα το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

«Ο παπάς, ο δήμαρχος, ο βουλευτής, ο υπουργός δεν χωρίζουμε τίποτα, αλλά ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε τις απόψεις μας, αλλά δεν έχουμε εχθρότητα. Έτσι, αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει παράδειγμα και να τους αγκαλιάζει όλους χωρίς διακρίσεις. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα της πατρίδας μας σήμερα και όλες τις φορές που περάσαμε κρίσεις», εξήγησε.

Τέλος, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε «ο Θεός να ενισχύει τους πατέρες του ναού και όλους τους συνεργάτες, τους γονείς και τα παιδιά, ώστε εδώ να είναι ένα φυτώριο που μπορεί να έχει τις δυσκολίες και τα προβλήματα, αλλά θα έχει, πάνω από όλα, την αγάπη που τα σκεπάζει όλα και ξέρει να βγάζει τα αγκάθια όπου υπάρχουν».

Νωρίτερα, εξέφρασε τη συγκίνησή του που είδε αρκετά νέα παιδιά στην εκκλησία και μίλησε για το έργο που γίνεται στην ενορία από τον προϊστάμενο του ναού, τους εφημέριους και τους λαϊκούς συνεργάτες. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο ενδιαφέρον για τα παιδιά, τους ενορίτες, τους ηλικιωμένους και για τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και στην υποχρέωση που έχουμε όλοι, Εκκλησία, Πολιτεία και Δήμος να ασχοληθούμε με αυτά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας