Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜεγαλειώδης και εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με Rafale, F-16 Viper...

Μεγαλειώδης και εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με Rafale, F-16 Viper και ΟΥΚάδες

 

 

Διπλή γιορτή σήμερα για τους απανταχού Έλληνες, για τα 202 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, η οποία και φέτος ήταν μεγαλειώδης.

Τα ελληνικά Rafale, τα F-16 Viper, τα Μιράζ – 2005, τα F4 Phantom, και Απάτσι διέσχισαν τον Αττικό Ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα ισχύος και αποτροπής με αφορμή τον εορτασμό της ελληνικής ανεξαρτησίας, προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό.

Την ίδια στιγμή στη Λεωφόρο Αμαλίας τα τεθωρακισμένα οχήματα Marder 1A3, και τα άρματα Λέοπαρντ και τα Μ117, προκάλεσαν τον έντονο θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα των δεκάδων χιλιάδων κόσμου που παρακολούθησαν την παρέλαση.

Η γη σείστηκε στην κυριολεξία από το πέρασμα των βαρέων αρμάτων μάχης που πέρασαν μπροστά από την Πολιτειακή, Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία και τους θεατές που καταχειροκροτούσαν.

Συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσαν οι Λοκατζήδες με τα πράσινα μπερέ, τα Βατράχια των ΟΥΚ, και φυσικά οι Εύζωνες.

Σε άψογους σχηματισμούς παρήλασαν, η Σχολή Ευελπίδων, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, και η Σχολή Ικάρων.

Τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα παρακολούθησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την παρέλαση παρακολούθησε και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Γεωργαλάς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας