Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒουλή: Aκαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη

Βουλή: Aκαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη

Με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση θεσπίζει το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η τροπολογία, στο άρθρο 5, ορίζει πως «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξης Τσίπρας καυτηρίασε τη θέσπιση ακαταδίωκτου για την επιτροπή, χαρακτηρίζοντας την προκλητική και προσβλητική για τις οικογένειες των θυμάτων ενώ διερωτήθηκε αν αυτό το ζήτησαν τα μέλη της επιτροπής ή η κυβέρνηση το προσφέρει με σκοπό την συγκάλυψη και το σκοτάδι.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης πως η τροπολογία στοχεύει στο να αμνηστεύσει από τις ευθύνες της την Επιτροπή, ανέφερε πως «είθισται να λειτουργεί έτσι για να θωρακιστεί η ανεξαρτησία του προέδρου και των μελών της Επιτροπής».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας