Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρός: Έρχονται τοπικές βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Καιρός: Έρχονται τοπικές βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου. Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ από Δευτέρα ο καιρός αγριεύει με βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Γενίκευση των φαινομένων σε όλη τη χώρα Δευτέρα έως Τετάρτη με κατά τόπους πιο ισχυρές βροχές, επαναφορά του υδραργύρου σε φυσιολογικές τιμές προς το τέλος της εβδομάδας.

Αναλυτικά την Κυριακή αναμένονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από νωρίς το πρωί θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές κατά τόπους και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και μέσα στην ημέρα στα κεντρικά, βόρεια και τα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι νότιοι τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια και δυτικά όπου θα φτάσει μέχρι τους 17  βαθμούς, και τους 19 με 23 στα κεντρικά και νότια.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη  προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι  ασθενείς μεταβλητοί, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα θα συνεχιστούν οι βροχές, όπου κατά τόπους θα είναι πιο έντονες. Ασθενής χιονόπτωση θα σημειωθεί από το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους στο Ιόνιο και ανατολικούς στο Αιγαίο με ένταση στα 5 με 7 μποφόρ και τοπικά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο στα 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα σημειώσει πτώση, με πιο αισθητό το κρύο στα βόρεια.

Την Τρίτη και την Τετάρτη οι βροχές θα εξακολουθήσουν και τα χιόνια θα κατέβουν και νοτιότερα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα την Τρίτη μέχρι και τα 8 μποφόρ στρεφόμενοι στο Αιγαίο σε νοτιοδυτικούς. Το θερμόμετρο σε περεταίρω πτώση δεν θα ξεπερνάει τους 14 με 16 βαθμούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας