Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΣτην Αθήνα ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ - Συνάντηση με το Ν. Δένδια

Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ – Συνάντηση με το Ν. Δένδια

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Abdullah bin Zayed Al Nahyan), θα έχει αύριο Δευτέρα 3 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Κατ’ αρχάς, ο Εμιρατινός υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, στις 14:05, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μέση Ανατολή, καθώς και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΑΕ και σχήματα περιφερειακής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε διμερείς επισκέψεις στα ΗΑΕ τον Δεκέμβριο του 2022, τον Ιούνιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας