Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΑύριο η επανέναρξη των δρομολογίων Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιβατικά τρένα

Αύριο η επανέναρξη των δρομολογίων Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιβατικά τρένα

Με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και χαμηλότερες ταχύτητες ξεκινούν αύριο Δευτέρα τα δρομολόγια των επιβατικών τρένων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ένα μήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το αυριανό πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία θα έχει έναν ιδιαίτερο «συμβολισμό», καθώς ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Μεταφορών, μαζί με στελέχη της Hellenic train και του ΟΣΕ, θα ταξιδέψει στο πρώτο βαγόνι του τρένου δίνοντας έτσι το μήνυμα πως οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.

Το πρώτο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 08:28 το πρωί από το σταθμό Λαρίσης στην Καλαμπάκα και το δεύτερο δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:28 και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, διασχίζοντας τα Τέμπη.

Μέχρι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα δρομολόγια δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτά του παρελθόντος. Χαμηλές ταχύτητες, μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.

Από την άλλη στις 10:08 αύριο το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Σήμερα έγινε και το μνημόσυνο του 23χρονου πυροσβέστη μαζί με την κοπέλα του Καλλιόπη, όπου «ράγισαν» καρδιές συγγενών και φίλων για τα δύο αδικοχαμένα νεαρά παιδιά.

Σημειώνεται ότι την άλλη Κυριακή είναι προγραμματισμένο το κεντρικό μνημόσυνο, όπου θα γίνει στο σημείο του δυστυχήματος.

Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα επίσης αναμένεται να προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας με τον εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση να καλεί νέους μάρτυρες και να ζητεί συμπληρωματικές καταθέσεις από κάποιους που ήδη έχουν εξεταστεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας