Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή

Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή

Το νόημα και τους συμβολισμούς της Μεγάλης Τρίτης ανέλυσε  ο Μητροπολίτης Νότιας Ασίας Κωνσταντίνος Τσίλης με αφορμή το Τροπάριο της Κασσιανής που ψέλνεται σήμερα στις εκκλησίες.

«Μεγάλη Τρίτη σήμερα και όσο προχωρούν οι μέρες για την κορύφωση του Θείου Πάθους και της Αναστάσεως του Θεανθρώπου η Εκκλησία μας προβάλει παραδείγματα για να μπορέσουμε να ενσκήψουμε περισσότερο στον εαυτό μας» ανέφερε ο κληρικός.

Μιλώντας για τον στοχασμό των Πιστών τις Άγιες αυτές ημέρες ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι την Μεγάλη Τρίτη η Εκκλησία θα προβάλει την παραβολή των δέκα παρθένων καλώντας τον κόσμο να πάει στην εκκλησία.

«Στην παραβολή αυτή δεν είναι άτομα μεγάλης ηλικίας. Είναι νέοι άνθρωποι, οι παράνυμφοι.» είπε λέγοντας ότι σε όποια ηλικία και να είμαστε, δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί το νήμα της ζωής μας. Γι’ αυτό αυτό, όπως τόνισε, το μήνυμα είναι να μην αναβάλουμε κάτι για αύριο.

«Σήμερα είναι η μέρα που μπορούμε να κάνουμε μια καλύτερη αρχή και να δείξουμε ένα καλύτερο μας εαυτό. Σήμερα πρέπει να ξεκινήσουμε να επικοινωνούμε ουσιαστικά», πρόσθεσε.

Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στην προνοητικότητα και την εγρήγορση, με την παραβολή των δέκα παρθένων και το υπέροχης ποιητικής ομορφιάς τροπάριο της ΚασσιανήςΚύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή. Το βράδυ, ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης όπου είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο, και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της, πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας