Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαDocandu: Ένα μεγάλο βήμα για τον εκσυγχρονισμό της υγειονομικής περίθαλψης

Docandu: Ένα μεγάλο βήμα για τον εκσυγχρονισμό της υγειονομικής περίθαλψης

«Σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία η υγεία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, η ελληνική νεοφυής επιχείρηση ψηφιακής υγείας Docandu, κάνει ένα ακόμη βήμα, το οποίο θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του νευραλγικού κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση με αφορμή ότι, η Docandu, προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με το μεγαλύτερο νοσοκομείο Παίδων των Βαλκανίων, υπογράφοντας διετή σύμβαση με το Nοσοκομείο Παίδων «Aγία Σοφία», σύμφωνα με την οποία αναμένεται να αναπτύξει λογισμικό διαμοιρασμού και συλλογής ερωτηματολογίων, ενώ επιπλέον θα πραγματοποιεί στατιστική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων, με σκοπό την επιπλέον αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται, η ελληνική εταιρεία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα αναπτύσσει συνεχώς νέα προϊόντα στον τομέα της ψηφιακής υγείας, με τελευταίο το Dermacare, το οποίο προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές συμβουλές εξ αποστάσεως, σε ζητήματα δερματολογικών, αφροδισιολογικών και αισθητικών προβλημάτων υγείας.

Mάλιστα, πρόσφατα, η Docandu ήταν μεταξύ των δύο νικητών του προγράμματος Start4Health του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, όπου δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν καινοτόμες ψηφιακές ιδέες και τεχνολογικές λύσεις από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και της ζωής των ασθενών.

Μέσω της Docandu, ο πολίτης μπορεί να κάνει έλεγχο συμπτωμάτων και να επικοινωνήσει δωρεάν με έναν ιατρό της εταιρείας, από όποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται, όλο το 24ωρο, ενώ επιπλέον μπορεί να αποθηκεύσει το ιατρικό του ιστορικό, το οποίο μεταφράζεται αυτόματα και τον ακολουθεί συνεχώς.

Η Docandu, μια αμιγώς ελληνική εταιρία με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα, δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της ψηφιακής υγείας. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2017 από τους έλληνες επιστήμονες Δρ. Πέτρο Πανδή, διδάκτωρ μηχανικό βιοτεχνολογίας του Imperial College London, σύμβουλο επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην ψηφιακή καινοτομία και τον Δρ. Iωάννη Γεωργόπουλο, παιδοχειρουργό, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Aθηνών με κλινικό και ακαδημαϊκό έργο, και ενασχόληση με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην ιατρική πράξη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας