Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤίτλοι τέλους στα σενάρια συμμαχίας: Ο Ανδρουλάκης διαχωρίζει τη θέση του από...

Τίτλοι τέλους στα σενάρια συμμαχίας: Ο Ανδρουλάκης διαχωρίζει τη θέση του από τον Τσίπρα

Ένα προαναγγελθέν «διαζύγιο» ανακοινώνεται και επίσημα, πριν ακόμη τελεστεί το μυστήριο του γάμου. 

Ο λόγος για τα όσα ακούγονταν και γράφονταν αναφορικά με την πιθανότητα συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που υπογράμμιζαν ότι η υπόθεση των υποκλοπών έφερε τα δύο κόμματα πολύ κοντά και δεν απέκλειαν πολιτική συνεργασία στις επικείμενες εθνικές εκλογές. 

Ο πρόεδρος του Κινήματος όμως έχει διαφορετική οπτική και ακολουθεί την δική του πολιτική γραμμή διαχωρίζοντας πλήρως την θέση του από εκείνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Καταρχήν δεν ακολουθεί τον κ. Τσίπρα στην ακραία ρητορική κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να κρατήσει πιο χαμηλούς τόνους, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός της παρακολούθησης ασκώντας κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διαφοροποιείται και αναφορικά με την διερεύνηση της όλης υπόθεσης από την Βουλή. 

Βασική διαφοροποίηση από τον κ. Τσίπρα, αποτελεί η απόφαση του κ. Ανδρουλάκη να πει ναι στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει εάν γίνονταν παρακολουθήσεις από το 2012 μέχρι και σήμερα. Δηλαδή την τελευταία 10ετία. 

Υπενθυμίζεται ότι η Κουμουνδούρου έχει διαφωνήσει με την πρόταση της ΝΔ. 

Όπως σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι αρνητικός στην πρόταση της ΝΔ, εφόσον υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασική προϋπόθεση για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα είναι να εμφανισθούν στοιχεία που θα πιστοποιούν ότι υπήρχαν παρακολουθήσεις την χρονική περίοδο 2012 με 2022.  

Επίσης, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επιβάλλεται να διερευνηθεί εις βάθος εάν συνδέεται η παρακολούθηση της ΕΥΠ με την προσπάθεια παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη μέσω του συστήματος Predator. 

«Παράλληλα με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, έγινε απόπειρα παγίδευσης μέσω του συστήματος Predator, ενός κακόβουλου λογισμικού που ρομποτοποιεί το κινητό υποκλέπτοντας δεδομένα και καταργώντας την ιδιωτικότητα. Δεν γίνεται να είναι απλή σύμπτωση το γεγονός ότι η ΕΥΠ και το Predator έδρασαν ταυτόχρονα. Όταν δεν επετεύχθη η μόλυνση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη μέσω του Predator, τότε δόθηκε παράταση στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος. 

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να διαχωρίσει την θέση του από εκείνη του κ. Τσίπρα, προκειμένου να μην χαρακτηριστική «ούρα του ΣΥΡΙΖΑ». 

Επίσης, όπως επισημαίνουν με έμφαση στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του Κινήματος, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν επιδιώκει κανενός είδους συνεργασία με κανένα κόμμα και πολύ περισσότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου προσπάθησαν να «εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας το ΠΑΣΟΚ». 

Φυσικά τα πάντα είναι «ρευστά» στην πολιτική και ο χρόνος θα δείξει εάν τα όσα ακούγονται στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν βάση ή ετοιμάζεται «υπόγεια» συνεργασία στον χώρο της Κεντροαριστεράς ενόψει των εθνικών εκλογών. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.