Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤιμωρία των υπαιτίων για τα Τέμπη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Τιμωρία των υπαιτίων για τα Τέμπη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στα Τέμπη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων. Οι οποίοι, συγκρότησαν τον «Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023».

Για τους στόχους και τα επόμενα βήματά τους μίλησαν σήμερα (3/5) το απόγευμα οι συγγενείς σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Αμπελοκήπων -Μενεμένης.

Οι πρωταρχικοί στόχοι του νεότευκτου σωματείου, όπως ανακοινώθηκε, είναι:

-Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους είναι υπεύθυνοι ή εγκληματικά ανεύθυνοι για το δυστύχημα και να τιμωρηθούν πραγματικά

-Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα».

«Δεν ήταν αμέλεια, ήταν έγκλημα. Το κράτος μπορούσε να κάνει τα μέγιστα, δεν έκανε τίποτα», είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στην εκδήλωση, η -μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα και- πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιάνου.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν το δυστύχημα να θεωρηθεί κακούργημα, να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή μετακίνηση και η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές να προχωρήσει στην υλοποίησή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ακόμη, ζητούν να δοθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς τα ονόματα των συγγενών τους. Στις 6 Μαΐου, ο Σύλλογος Πληγέντων θα πραγματοποιήσει ανάλογη εκδήλωση στη Λάρισα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας