Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒασίλης Κικίλιας: «Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη»

Βασίλης Κικίλιας: «Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη»

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι το 2022, η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη και σημείωσε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία – τόσο από τις αφίξεις και τα έσοδα όσο και από τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους επόμενους μήνες – καταδεικνύουν ότι οι φετινές επιδόσεις θα είναι αυξημένες από 10% έως 20% συγκριτικά με πέρυσι. “Θυμίζω ότι το 2022 η Ελλάδα ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη, με την έλευση ταξιδιωτών να αυξάνεται από πολύ σημαντικές αγορές στις οποίες προστέθηκαν και νέες μετά από επωφελείς συμφωνίες που συνάψαμε με αεροπορικές εταιρείες και tour operators. Για τη φετινή σεζόν, λοιπόν, περιμένουμε περαιτέρω αύξηση των τουριστικών ροών από μεγάλες αγορές, όπως για παράδειγμα αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου” τόνισε ο Υπουργός.

Αναφορικά με τις νέες αγορές-στόχους, τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού δρομολογεί πτήσεις από την Κίνα ακόμα και off season – με τη λογική ότι οι Κινέζοι ταξιδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – στην Αυστραλία άνοιξε νέο γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη και το Ισραήλ αυξάνει τις πτήσεις για τη χώρα μας η οποία αποτελεί νούμερο 1 προορισμό. “Επιπλέον, προχωράμε σε σημαντικές συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για την Ινδία και τη Νότια Κορέα. Και φυσικά έχουμε και φέτος απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ και Καναδά, οι οποίες ξεκίνησαν πέρυσι, επεκτάθηκαν ακόμα και μέχρι τις αρχές Γενάρη και επανεκκίνησαν στις αρχές Μαρτίου. Όλες αυτές οι αγορές, εκτός από πολύ μεγάλες, αφορούν high spenders ταξιδιώτες, οι οποίοι ξοδεύουν πολλά και ο χρόνος διαμονής τους στη χώρα είναι μεγαλύτερος. Αποτέλεσμα η σημαντική ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, βεβαίως στους νησιωτικούς αλλά και σε ορεινούς και εναλλακτικούς προορισμούς” πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Για την ενίσχυση του εμπορικού κόσμου από τον τουρισμό, ο υπουργός τόνισε ότι παρά τις πολλαπλές κρίσεις, οι αυξημένες ταξιδιωτικές ροές και η επέκταση της σεζόν έφεραν σημαντική αύξηση στους τζίρους των καταστημάτων όλων προορισμών και ειδικά της Αθήνας η οποία υποδέχεται πλέον ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη και τους 12 μήνες του έτους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην καμπάνια του ΕΟΤ shopping in Greece – σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ – με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μέσω της τουριστικής ανάπτυξης.

Τέλος, σε ερώτηση για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας, ο κ. Κικίλιας απάντησε: “Στο δυτικό κόσμο αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο το well-being, το wellness και εμείς θέλουμε όλα αυτά να τα ενώσουμε. Έχουμε έτοιμο το νομοσχέδιο και ευελπιστούμε μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Ο ιατρικός τουρισμός αφορά δυο τομείς τους οποίους υπηρέτησα σε αυτή την κυβερνητική θητεία και κατανοείτε ότι είναι στις προτεραιότητες”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας