Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠετρούνιας: «Παίρνω δύναμη από την οικογένειά μου»

Πετρούνιας: «Παίρνω δύναμη από την οικογένειά μου»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας «γεύτηκε» σήμερα (21/8) -στον τελικό των κρίκων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στο Μόναχο- ένα ιστορικό επίτευγμα. Αναδείχθηκε για 6η φορά πρωταθλητή Ευρώπης.

Στις πρώτες του δηλώσεις, στην κάμερα της ΕΡΤ, επισήμανε ότι παίρνει δύναμη από την οικογένειά του. Αφιερώνοντας το μετάλλιο και το μυθικό επίτευγμα στη σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση, και τις δύο κόρες του.

Ο 31χρονος πρωταθλητής, δήλωσε: «Είναι ο 6ος τίτλος στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω. Παίρνω δύναμη από την οικογένειά μου. Αισθάνθηκα υπέροχα που επέστρεψα μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Αγαπώ τους κρίκους, αγαπώ αυτό που κάνω. Θέλω να είμαι υγιής.

Ξεκάθαρα ήρθα για το χρυσό μετάλλιο και μόνο. Δεν πρόλαβα τους αγώνες της πρόκρισης, καθώς ήμουν χειρουργημένος. Είναι ξεχωριστό μετάλλιο για πολλούς λόγους. Είναι το 6ο, προέρχομαι από χειρουργείο. Ξεχωριστό, αφού είναι εδώ τα παιδιά μου. Με είδαν για πρώτη φορά από κοντά. Έκανα μια γρήγορη αναδρομή σ’ όλη τη δύσκολη χρονιά που είχα. Σκεπτόμενος ότι με βλέπουν τα κορίτσια μου λύγισα.

Εκτός από έναν αθλητή, όλοι ήταν νεότεροί μου. Παίζουμε με την εμπειρία και την αυτοπεποίθηση. Μέχρι το 2024 μπορούμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε πρωταθλήματα. Όλοι σκεπτόμαστε την πρώτη θέση.

Το κλίμα είναι πολύ καλό, το Μόναχο φιλοξενεί πολλούς Έλληνες. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στα κορίτσια μου. Έχω δώσει κάποιες υποσχέσεις στον εαυτό μου. Έχω δώσει και την ψυχή μου γι’ αυτό το άθλημα.

Ανοίξαμε το γυμναστήριο με τη Βασιλική και επικεντρώθηκα και εκεί, γιατί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η ενόργανη γυμναστική στην Ελλάδα ”ματώνει” και χρειάζεται συνεχή υποστήριξη και αναβάθμιση και αυτός είναι ο στόχος μας με τη Βασιλική και ξεκίνησα την αποκατάστασή μου με στόχο καθαρά και μόνο αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μετά την 1η Οκτώβρη που έχω χειρουργηθεί, έχει περάσει τόσος καιρός χωρίς να κάτσω. Στην ουσία ούτε μία μέρα δεν έχω πάρει ρεπό, θέλω να ξεκουραστώ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας