Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔΕΔΔΗΕ: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός καινοτομίας για τον εντοπισμό ρευματοκλοπών

ΔΕΔΔΗΕ: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός καινοτομίας για τον εντοπισμό ρευματοκλοπών

 

 

Ολοκληρώθηκε το 1ο HEDNO Datathon του ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο την ανάπτυξη αλγοριθμικών μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό ρευματοκλοπών (ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος).

 

Πρόκειται όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ για την πρώτη από μια σειρά δράσεων καινοτομίας που σχεδιάζει και υλοποιεί η Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας.

 

Στον τελικό του HEDNO Datathon συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 10 καλύτερων λύσεων (μεταξύ 267 συμμετεχουσών ομάδων, εταιρειών και φυσικών προσώπων) προκειμένου να παρουσιάσουν την λύση τους στην κριτική επιτροπή και να αναδειχθούν οι 3 ομάδες με την επικρατέστερη βαθμολογία.

 

Στην εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος τόνισε ότι μέσα από το Datathon ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί το όραμά του για εξωστρέφεια, καινοτομία, ψηφιοποίηση και αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του. Το Datathon αποτελεί μόλις την αρχή για αυτή την πορεία εκσυγχρονισμού της εταιρίας με δεδομένο ότι η καινοτομία αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης. Δεσμεύτηκε επίσης να εξεταστούν και πρακτικά οι λύσεις που προτάθηκαν για την πρόβλεψη και εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος από τα νεοσύστατα ειδικά κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ.

 

Την κριτική επιτροπή των διαγωνισμού αποτέλεσαν οι:

 

Σπύρος Μακριδάκης, Καθηγητής Πανεπιστήμιο Κύπρου, Διευθυντής, Ινστιτούτο για το Μέλλον (IFF), Ιδρυτής, Κέντρο Ανοιχτής Πρόβλεψης (MOFC)

Ειρήνη Μακριδάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Στατιστικής, London School of Economics and Political Science (LSE),

Δαμιανός Χατζηαντωνίου, Αναπλ. Καθηγητής Διευθυντής, Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρ. Σπουδών «Business Analytics», Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ,

Αθανάσιος Βουλοδήμος, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ

Οι νικητές του διαγωνισμού HEDNO Datathon που μοιράστηκαν έπαθλα συνολικής αξίας 30.000 ευρώ είναι οι εξής:

 

1οΒραβείο– AETHON Engineering,

 

2οΒραβείο– Silentech

 

3ο Βραβείο – Ομάδα Dataminds

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας