Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΈκπτωση φόρου με τις ηλεκτρονικές πληρωμές

Έκπτωση φόρου με τις ηλεκτρονικές πληρωμές

Πρόκειται για μια προσπάθεια να εντοπιστεί το εισόδημα ελεύθερων επαγγελματιών που δεν δηλώνουν τα αληθινά εισοδήματα και να παταχθεί η παραοικονομία.

Μπορεί οι φορολογούμενοι να θέλουν να πληρώσουν με κάρτα αλλά κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες εξακολουθούν να γυρίζουν την πλάτη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να γίνει και το crash test σχετικά με την απόδοση των κινήτρων προς τους φορολογούμενους για ηλεκτρονικές πληρωμές σε κλάδους με υψηλές επιδόσεις στην φοροδιαφυγή.

Η Αρλέτα Βελισσαράκου φοροτεχνικός, αναφέρει: « Αν πληρώσουν ηλεκτρονικά δαπάνες που αφορούν ιατρικές πράξεις θα έχουν έκπτωση το 30% του φορολογητέου εισοδήματος και θα μετρούν διπλά».

Η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών το 22 άγγιξε τα 94 δις καταγράφοντας άλμα 11,3 δις συγκριτικά με το 21.

Ο αριθμός των συναλλαγών στις χρεωστικές κάρτες αυξήθηκε πέρυσι κατά 17% φτάνοντας στα 1,7 δις ( 1,5 δις το 2021). Στα 4.898 ευρώ διαμορφώθηκε η μέση αξία συναλλαγών ανά χρεωστική (4.546 ευρώ το 2021)

Η πληρωμή με κάρτα προβληματίζει πάντως τους επαγγελματίες και καθώς ο πονοκέφαλος με τις υψηλές προμήθειες παραμένει δεν λείπουν οι εκπτώσεις στην τιμή για πληρωμή με μετρητά.

Ένα ακόμη παράθυρο φοροδιαφυγής αναμένεται να κλείσει εντός του καλοκαιριού με την υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και την διαβίβαση των στοιχείων σε πραγματικό χρόνο στην ΑΑΔΕ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας