Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαM. Βαρβιτσιώτης: Δεν διαπραγματευόμαστε θέματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας

M. Βαρβιτσιώτης: Δεν διαπραγματευόμαστε θέματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας

«Η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο και όραμα και αυτό μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό μπορεί να το εγγυηθεί», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Today Free Press».

Προσθέτει, δε, ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας».

«Η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να γίνει απ’ όλους σεβαστή. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο και όραμα και αυτό μόνο μια κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό μπορεί να το εγγυηθεί. Όσον αφορά στον κ. Βελόπουλο δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας», αναφέρει.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, ο αναπληρωτής υπουργός δηλώνει ότι «επιδιώκουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις» και επαναλαμβάνει ότι «δεν διαπραγματευόμαστε θέματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας».

«Ανεξάρτητα, δε, από το ποιος θα εκλεγεί, δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν δραματικές μεταβολές στην τουρκική εξωτερική πολιτική», σημειώνει χαρακτηριστικά. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Επιδιώκουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις. Δεν διαπραγματευόμαστε θέματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας».

Έντονη κριτική ασκεί ο κ. Βαρβιτσιώτης στο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια, κάνοντας λόγο για «ασέβεια» απέναντι σε όλους τουςμαθητές και τις οικογένειές τους για την προσπάθεια που έχουν κάνει. «Πρόκειται για απόπειρα εκμαυλισμού συνειδήσεων 17χρονων παιδιών, στα οποία λέει “κλείστε τα βιβλία και εγώ είμαι εδώ για να με ψηφίσετε”», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, τέλος, στην εκλογική του περιφέρεια, τη Δυτική Αθήνα, δίνει έμφαση στις δυνατότητες που ανοίγονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας και επισημαίνει σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί στα Δυτικά, όπως η επέκταση του Μετρό, η υπογειοποίηση των καλωδίων στο Αιγάλεω και στην Αγία Βαρβάρα και οι αναδασώσεις στο Ποικίλο Όρος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας