Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδα«Μαμά σ’ αγαπώ και σε προσέχω», ήταν το σύνθημα εκδήλωσης για τη...

«Μαμά σ’ αγαπώ και σε προσέχω», ήταν το σύνθημα εκδήλωσης για τη σημερινή Γιορτή της Μητέρας

Με το σύνθημα «Μαμά σ’ αγαπώ και σε προσέχω!» ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής, τίμησαν σήμερα τη Γιορτή της Μητέρας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Σε εκδήλωση που έγινε στο φουαγιέ, αλλά και τον αύλειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου, μανούλες με μικρά παιδιά συμμετείχαν στις διάφορες δραστηριότητες που οργανώθηκαν, ψυχαγωγικές και δημιουργικής απασχόλησης, για όλη την οικογένεια. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ειδικοί μαστολόγοι, παρέχοντας δωρεάν κλινικό έλεγχο και υπέρηχο μαστού σε όσες γυναίκες είχαν την επιθυμία να εξεταστούν.

Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα της πρόληψης μέσω βιωματικής μάθησης και εκπαίδευσης, ενώ επισημαίνεται ότι υπήρχε και διερμηνεία από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών – Παράρτημα Θεσσαλονίκης για μητέρες με προβλήματα ακοής.

«Γιορτάζουμε σήμερα τη γιορτή της μητέρας, του πιο αγαπημένου προσώπου που έχει ο καθένας δίπλα του. Από την άλλη συνδυάζουμε με το Άλμα Ζωής μια καμπάνια -που πρέπει να είναι διαρκής- για την πρόληψη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε τις μανάδες μας για πολλά πολλά χρόνια δίπλα μας. Η πρόληψη σώζει ζωές και χαίρομαι που περνάμε και αυτό το μήνυμα», επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ο καρκίνος του μαστού φοβάται μόνον την πρόληψη. Αν κάνουμε πρόληψη ο καρκίνος του μαστού είναι έως και 100% ιάσιμος», τόνισε η πρόεδρος της οργάνωσης Άλμα Ζωής, Κούλα Δερεκενάρη, καλώντας τις γυναίκες όλων των ηλικιών να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκτέθηκαν έργα που έφτιαξαν παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος “αλματάκια ζωής”, το οποίο υλοποιεί η οργάνωση Άλμα Ζωής τα τελευταία οκτώ χρόνια. Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι «η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας