Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠΟΥ: Εύσημα στον Θάνο Πλεύρη για τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στην...

ΠΟΥ: Εύσημα στον Θάνο Πλεύρη για τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα

Με πολύ τιμητικά λόγια εκ μέρους των εκπροσώπων του τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, σχετικά με τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, υπεγράφη χθες το απόγευμα η συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Υγείας και του τμήματος Ευρώπης του ΠΟΥ, η οποία έχει στόχο την εκπόνηση εκ μέρους του ΠΟΥ έργου με θέμα «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Πλαισίου Μέτρησης και Αξιολόγησης της Ποιότητας της Υγειονομικής Περίθαλψης στην Ελλάδα».

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, δρ Hans Kluge, ο οποίος το έκανε μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος καλύπτει το χρηματοδοτικό μέρος του έργου.

Κατά την τελετή υπογραφής οι Υπουργοί και ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης επισήμαναν:

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων:
«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για την ευκαιρία να μετέχω σ’ αυτήν την προσπάθεια, που έχει στόχο την προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φροντίδας στον ελληνικό λαό – κοινό στόχο για όλη την ανθρωπότητα και βασική αρμοδιότητα για όλες τις κυβερνήσεις, πολύ περισσότερο στην Ευρώπη. Πρέπει να επισημάνω ότι δεν θα είμαστε εδώ σήμερα εάν δεν υπήρχε η βούληση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη και η δουλειά της ομάδας του ώστε από μια ιδέα που ξεκίνησε πριν περίπου 2 χρόνια να φθάσουμε στην υπογραφή του τελικού κειμένου της συμφωνίας, γι’ αυτό και τους ευχαριστώ θερμά».

Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη συνεργασία που είχαμε τους 20 αυτούς μήνες. Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και πιστεύουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα μας βοηθήσει προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ποιότητα στο Εθνικό μας Σύστημα υγείας που είναι πρώτη μας προτεραιότητα».

Joao Breda, Επικεφαλής του Γραφείου Αθήνας για την Ποιότητα της Φροντίδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη:
«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης, Δρ Hans Kluge, και θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει στο έργο μας. Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης και αυτό δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να κάνουμε μέσα από αυτό το πρότζεκτ. Η χώρα σας είναι σημαντικό μέλος του ΠΟΥ/Ευρώπης και ευχαριστώ θερμά την ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξη που έχει δείξει τόσο στο Γραφείο της Αθήνας για την Ποιότητα της Φροντίδας όσο και στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ θέτοντας ως προτεραιότητα την ποιότητα της περίθαλψης».

Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη του περιφερειακού γραφείου Ευρώπης του ΠΟΥ, όπως ο Βίων Ψιακής, σύμβουλος στο Γραφείο Αθήνας για την Ποιότητα της Φροντίδας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας