Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Έφυγε» από τη ζωή ο τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης

«Έφυγε» από τη ζωή ο τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης

Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών -στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα- ο γνωστός τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης.

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο εκλιπόντας -του οποίου, το πραγματικό επώνυμό ήταν Αποστολίδης- νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία, με πνευμονικό οίδημα.

Είχε γεννηθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Αποστολίδης και η καταγωγή του ήταν ποντιακή. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών, ενώ σε ηλικία 16 ετών άρχισε τις εμφανίσεις με ένα λαϊκό συγκρότημα που είχαν φτιάξει πέντε άτομα και έκανε περιοδείες σε όλες σχεδόν τις επαρχίες της Ελλάδος.

Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών, ενώ ως τότε τραγουδούσε με το όνομα «μικρός Γιαννάκης». Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως οι Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης. Επίσης, τραγούδησε και δίπλα στη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δούλεψε σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας, χορεύοντας και δημιουργώντας μία νέα περσόνα, ξεχωριστή για την αθηναϊκή νύχτα, ντυμένος πάντα εκκεντρικά, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Όπου εμφανιζόταν είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά -λόγω του εκκεντρικού ντυσίματός του- δεχόταν και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ: “Τώρα Θέλω Τώρα”. Το οποίο, αμέσως έγινε χρυσό.

Γνωστός πλέον σε όλη την Ελλάδα, συνέχισε τα εντυπωσιακά σόου με μεγάλη επιτυχία. Ο δεύτερος δίσκος “Γιορτή Αγάπης” έγινε πλατινένιος.

Από τα πλέον γνωστά τραγούδια που έχει ερμηνεύσει είναι το «Πειράζει που είσαι μεγάλη φίρμα».

Από τα λιγότερο γνωστά, είναι «Το κορίτσι του μπαρ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας