Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝαυάγιο στην Πύλο: Η πρώτη σκέψη των διασωθέντων είναι η ενημέρωση των...

Ναυάγιο στην Πύλο: Η πρώτη σκέψη των διασωθέντων είναι η ενημέρωση των οικογενειών τους, λέει κοινωνική λειτουργός

Σκηνές αρχαίου δράματος εκτυλίσσονται στην Καλαμάτα τις τελευταίες ημέρες.

Δραματικές σκηνές διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Καλαμάτα με συγγενείς των αγνοούμενων του πολύνεκρου ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου να αναζητούν τους δικούς τους.

Η Μαρία Θεοδωρακοπούλου, κοινωνική λειτουργός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που εκτυλίσσονται.

«Μετά από την από την πρώτη μέρα της νοσηλείας τους το πρώτο αίτημά τους ήταν να έχουν μια επικοινωνία με τις οικογένειές τους, με τα παιδιά τους, με τους συζύγους τους, με τα αδέλφια τους. Έχουμε τη δυνατότητα να τους δίνουμε να μιλάνε απευθείας με την οικογένεια, είτε είναι από την Αίγυπτο, είτε από τη Συρία είτε από το Πακιστάν και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δηλαδή η πρώτη ανάγκη τους είναι να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και να του πουν ότι είναι ζωντανοί».

Η κ. Θεοδωρακοπούλου αναφέρει ακόμα ότι: «Υπάρχει οργανωμένη υπηρεσία με 17 με διερμηνείς που μιλάνε διαφορετικές 17 διαφορετικές γλώσσες. Για ό,τι χρειαστούν μετά για την κάλυψη των αναγκών τους, θα είμαστε δίπλα τους. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 51 40 440».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας