Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΟ.Α.Κ.Α: Αγώνας-γραμμή ζωής για Αττικό και παιδιά της Ουκρανίας

Ο.Α.Κ.Α: Αγώνας-γραμμή ζωής για Αττικό και παιδιά της Ουκρανίας

Στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου (18:00) ο 1ος αγώνας δρόμου «Lifeline Run». Τον αγώνα διοργανώνουν ο ανθρωπιστικός οργανισμός «LifeLine Hellas», η «Marathon Team Greece by Maria Polyzou» και το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση του Αττικού Νοσοκομείου, με την προσφορά θερμοκοιτίδων, και η στήριξη των παιδιών της Ουκρανίας.

Ο φιλανθρωπικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΓΓΑ και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος ανακάλυψε το τεστ ΠΑΠ που, κάθε χρόνο, σώζει εκατομμύρια γυναίκες από τον καρκίνο της μήτρας.

Στο «Lifeline Run» θα συμμετάσχει ο «χρυσός» Παρολυμπιονίκης, Θανάσης Γκαβέλας, με «οδηγό» τον υφυπουργό Αθλητισμού. Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα κρατάει το σκοινάκι του Παραολυμπιονίκη μας προκειμένου να τον οδηγεί.

Στη διοργάνωση, μεταξύ άλλων, αναμένεται να πάρουν μέρος η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία τρέξει στα 5.000 μ., η πρωταθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, Αναστασία Μαρινάκου, ο Γιώργος Καραγκούνης κ.α.

«Ο αγώνας «Lifeline Run» τελεί υπό την αιγίδα μας και θα διεξαχθεί με στόχο την ενίσχυση, με θερμοκοιτίδες, του Αττικού Νοσοκομείου αλλά και τη στήριξη των παιδιών από την Ουκρανία.

Η ΓΓΑ υποστηρίζει πάντα ανάλογες εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη που έχει και φιλανθρωπικό και αθλητικό χαρακτήρα. Στις 5 Σεπτεμβρίου θα βρεθούμε όλοι στο Ο.Α.Κ.Α. και θα σχηματίσουμε μία… διαφορετική γραμμή ζωής, μία γραμμή ζωής – προσφοράς για τον συνάνθρωπο», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η διοργάνωση αποτελεί μία έμπνευση της Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου και κατόχου από το 1998 του πανελληνίου ρεκόρ, Μαρίας Πολύζου. «Πρόκειται για έναν αγώνα που θα ξεκινήσει από την Αγορά του Ο.Α.Κ.Α. και θα διεξαχθεί για καλό σκοπό. Η διαδρομή είναι επίπεδη και όλοι μπορούν, είτε να την περπατήσουν, είτε να την τρέξουν.

Μαζί μας θα είναι και τα θεραπευτικά αλογάκια μινιατούρες «Gentre Carousel Greece» της Μίνας Καραγιάννη που θα περπατήσουν ή θα τρέξουν μαζί με τα παιδιά. Όλα τα καπάκια του αγώνα θα συγκεντρωθούν και θα προσφερθούν στο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει ο συντονιστής γενικός διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α., Κωνσταντίνος Χαλιορής, και έχει ως σκοπό να δοθούν προκειμένου να μετατραπούν σε αναπηρικά αμαξίδια. Σας περιμένουμε όλους στο Ο.Α.Κ.Α.», τόνισε η Μαρία Πολύζου.

Οι αγωνιζόμενοι θα μπορέσουν να πάρουν μέρος:

– 5.000 μέτρα ανδρών – γυναικών με ηλεκτρονική χρονομέτρηση

– 2.500 μέτρα δυναμικό βάδισμα

– 2.500 μέτρα «Μαμά και Μπαμπάς με το καροτσάκι» διεξάγεται για πρώτη φορά στην
Ελλάδα στο πλαίσιο της καμπάνιας -του «Lifeline Hellas»- «παιδιά βοηθούν παιδιά»

– 600 μέτρα για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών

Το πρόγραμμα του αγώνα:

18:00 – 5.000 μέτρα ανδρών – γυναικών

18:05 – 600 μέτρα για παιδιά

18:20 – 2.500 μέτρα δυναμικό βάδισμα

18:20 – 2.500 μέτρα «Μαμά και Μπαμπάς με το καροτσάκι»

19:00 Απονομές Επάθλων

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο για την συμμετοχή τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας