Αιγίδα ΕΟΤ στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ είναι το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου που άρχισε χθες (1/9) και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ είναι το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου που άρχισε χθες (1/9) και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το ετήσιο μουσικό γεγονός στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δρ. Σωτήρη Δεσπότη και της Τάνιας Σικελιανού.

Ο ΕΟΤ στηρίζει την σπουδαία αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της στρατηγικής επικοινωνίας του Οργανισμού για την προβολή και προώθηση των θεματικών τουριστικών προϊόντων της χώρας, όπως είναι – μεταξύ άλλων- ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός.

«Φέτος, το ζητούμενο είναι το “Φως” και η Πάτμος είναι το πιο αντιπροσωπευτικό νησί φωτός, πολιτισμού και ήχων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ιστοσελίδα. «Το γαλάζιο και ο αέρας του Αιγαίου συνομιλούν με το ιερό τοπίο της Πάτμου. Η μουσική ως “φως, ήχων και λέξεων” όπως είναι φετινός τίτλος του Φεστιβάλ, θα ενώσει και θα ταξιδέψει τους ακροατές σε μυσταγωγικά μονοπάτια και μελωδικά ηχοδρόμια».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχεις ως ακολούθως:

01/09/22: Μπάντα πολεμικού ναυτικού

02/09/22: Ἰλισιῶτες Ψάλτες

03/09/22: Φαίδρα Γιαννέλου με τη χορωδία Χίου

04/09/22: Κωνσταντίνος Δεστούνης – Ρεσιτάλ πιάνου

06/09/22: Alexandre Brusilovsky / Aleksandra Dzenisenia

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες μουσικές καλοκαιρινές διοργανώσεις της χώρας. Πραγματοποιείται στον υπαίθριο Χώρο του Σπηλαίου της Αποκάλυψης, που βρίσκεται μπροστά από το υποβλητικό ιερό σπήλαιο όπου ο Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την Αποκάλυψη.

Το ιερό σπήλαιο έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Το φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην τέχνη της θρησκευτικής μουσικής και ξεκίνησε το 2001, συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More