Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓλυκόπικρη γεύση για την εθνική πόλο

Γλυκόπικρη γεύση για την εθνική πόλο

Οι παίκτες του Γιώργου Βλάχου βούτηξαν απόψε (2/9) με μοναδικό στόχο τη νίκη απέναντι στην Κροατία, στον καθοριστικό τελευταίο αγώνα του δευτέρου ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Σπλιτ.

Δεν κατάφεραν όμως να την πάρουν και έμειναν στο 5-5 (2-0, 0-0, 1-3, 2-2) με τους οικοδεσπότες. Οι οποίοι, εξασφάλισαν -ως πρώτοι- απευθείας πρόκριση στην 8άδα, ενώ η «γαλανόλευκη» -ως δεύτερη- θ’ αντιμετωπίσει την Κυριακή (4/9, 20:00) το Ισραήλ σε νοκ άουτ αγώνα. Αν, όπως είναι το λογικό, «σφραγίσει το εισιτήριο» θα βρει μπροστά της την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

Η απόδοση των «γαλανόλευκων», στο μεγαλύτερο μέρος της αποψινής αναμέτρησης ήταν εξαιρετική. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα πρώτα δύο οχτάλεπτα κράτησαν την τυπικά φιλοξενούμενη στο μηδέν. Όμως, στην εξέλιξη του αγώνα η (αναμενόμενη) αντίδραση των Κροατών, λάθη -σε κρίσιμα χρονικά σημεία του αγώνα- των «γαλανόλευκων» και των διαιτητών έφεραν την ισοπαλία.

Να σημειώσουμε, πάντως, πως η απώλεια της πρωτιάς, δεν οφείλεται μόνο στο αποψινό αποτέλεσμα αλλά -ενδεχομένως περισσότερο- και στην ισοπαλία με τη Γαλλία. Η οποία, στον άλλον αγώνα του ομίλου, συνέτριψε τη Μάλτα με 15-8. Η βαθμολογία: Κροατία 7, Ελλάδα 5, Γαλλία 4, Μάλτα 0.

Ελλάδα: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοβ 1, Πόπαντιτς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας