Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΠαρουσία της ΠτΔ «άνοιξε» στο κοινό η Επισκοπή Σικίνου

Παρουσία της ΠτΔ «άνοιξε» στο κοινό η Επισκοπή Σικίνου

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε χθες (3/9) η τελετή απόδοσης της Επισκοπής Σικίνου στο κοινό. Καθώς και η βράβευση από την Europa Nostra του έργου της αποκατάστασης του μνημείου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Κατά τον χαιρετισμό της η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για «ένα μνημείο στο οποίο εγγράφονται επάλληλα στρώματα της ιστορίας του ελληνισμού» και συνεχάρη τους συντελεστές αυτής της υποδειγματικής αποκατάστασης που τιμήθηκε με το βραβείο Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς, Europa Nostra 2022.

Τόνισε πως η μεθοδική έρευνα και η σχολαστική συντήρηση του ναού -με την ακάματη, πολύχρονη αφοσίωση αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, συντηρητών, εργατών, υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και απλών κατοίκων- ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το μοναδικό αυτό πολιτισμικό τοπόσημο, επιτρέποντάς μας σήμερα να ψηλαφίσουμε με δέος τα ίχνη της μακραίωνης ιστορίας μας.

Τα έργα συντήρησης -υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δημήτρη Αθανασούλη- στήριξαν ο δήμος, η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού καθώς και το Ίδρυμα Μαρτίνου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας