Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρός: Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη ζέστη για το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή με το θερμόμετρο για πρώτη φορά να ανεβαίνει στους 38 βαθμούς, οι βοριάδες όμως που είναι ήδη σε φάση ενεργοποίησης, θα συγκρατήσουν την αύξηση της θερμοκρασίας μετριάζοντας τη ζέστη. Από την νέα εβδομάδα ο υδράργυρος θα ξεκινήσει, όπως φαίνεται νέα ανοδική πορεία μπαίνοντας πλέον σε άνυδρη καλοκαιρινή περίοδο.

Σήμερα Πέμπτη  οι βροχές θα περιοριστούν σημαντικά στις ορεινές περιοχές και θα έχει αίθριο καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Το θερμόμετρο θα φτάσει πλέον τους 37 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ στη νησιωτική χώρα θα είναι μέχρι τους 33 βαθμούς, καθώς σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα πελάγη με ένταση στα 5 με 6 και τοπικά μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις, και σύντομες τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στην πόλη από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένονται κάποιες βροχές στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη) μετά το μεσημέρι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά μέχρι τα 7 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38 ίσως και 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά και μέχρι τους 34 βαθμούς στη νησιωτική χώρα.

Το Σάββατο πολύ ισχυροί βοριάδες θα επικρατήσουν στα πελάγη φτάνοντας τοπικά τα 7 και 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να μετριάσουν και την αίσθηση της ζέστης. Ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα με τοπικές σύντομες βροχές να εκδηλώνονται μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά και λίγο στο βόρειο Αιγαίο τις μεσημβρινές ώρες.

Την Κυριακή θα συνεχίσουν να πνέουν στα πελάγη αλλά και στα ηπειρωτικά βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 ίσως και 8 μποφόρ, με την θερμοκρασία σταθερή ή με μικρή πτώση και τις απογευματινές μπόρες πολύ εντοπισμένες. Από την νέα εβδομάδα καθώς οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν, ο υδράργυρος θα ξεκινήσει, όπως φαίνεται νέα ανοδική πορεία με το πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα μας να βρίσκεται προ των πυλών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας