Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαNέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Δεύτερος και ισχυρότερος γύρος καύσωνα με 44άρια

Nέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Δεύτερος και ισχυρότερος γύρος καύσωνα με 44άρια

Το θερμόμετρο θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Δεύτερος και ισχυρότερος γύρος για τον καύσωνα Κλέων με 44άρια να δείχνει το θερμόμετρο ξεκινά από σήμερα, που τουλάχιστον έως την Κυριακή φέρνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα μετά την υποχώρηση των μελτεμιών.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου, ο καιρός αναμένεται αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 43 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος προβλέπεται ο καιρός, ενώ οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 44 και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο και την Κυριακή, ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τη Δευτέρα ενισχύονται και πάλι οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας