Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑνδρουλάκης για Μ. Βαρδινογιάννη: «Ήταν πολύτιμος αρωγός σε κάθε μεγάλη εθνική υπόθεση»

Ανδρουλάκης για Μ. Βαρδινογιάννη: «Ήταν πολύτιμος αρωγός σε κάθε μεγάλη εθνική υπόθεση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποχαιρέτησε «με θλίψη και σεβασμό» τη Μ. Βαρδινογιάννη, «μια μεγάλη Ελληνίδα με σπουδαία προσφορά στην πατρίδα μας».

«Αποχαιρετώ με θλίψη και σεβασμό μια μεγάλη Ελληνίδα με σπουδαία προσφορά στην πατρίδα μας, τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του -η οποία, αναρτήθηκε και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Προσθέτοντας: «Ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO έθεσε στο επίκεντρο του ανθρωπιστικού της έργου την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ήταν πολύτιμος αρωγός σε κάθε μεγάλη εθνική υπόθεση, όπως το αίτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ως Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” βρέθηκε επί τριάντα χρόνια στην πρωτοπορία του αγώνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και πρόσφερε στην Ελλάδα την πρώτη αμιγώς παιδιατρική μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών καθώς και το πρώτο ογκολογικό παιδιατρικό νοσοκομείο.

Θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας η ευγένεια, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη της για την Ελλάδα.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας